Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Αίτημα χωρίς λύση οι μόνιμοι διορισμοί





Με κύριο αίτημα τους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε χθες το 



μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών της πόλης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Είχε προηγηθεί τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου, μετά από απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων.

Αν και ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος, αρκετοί εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρών, διαδηλώνοντας ότι η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς είναι επιτακτική για να παραχθεί σημαντικό και αξιόλογο έργο στον χώρο της εκπαίδευσης.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για παραγκωνισμό των δικαιωμάτων πολλών συναδέλφων τους, οι οποίοι ζουν με το αβέβαιο της ιδιότητας του αναπληρωτή και απαίτησαν την άμεση μονιμοποίηση τους.

«Πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι μόνιμοι διορισμοί», τόνισε ο, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος, προχωρώντας στην ανάγνωση μιας σειράς βασικών αιτημάτων των εκπαιδευτικών, όπως η μονιμοποίηση των αναπληρωτών και η εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων, καθώς και η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.
Οι εκπαιδευτικοί συνομίλησαν και με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, στην οποία εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τον χειρισμό της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα στα όσα γίνονται στον χώρο της εκπαίδευσης. Από την πλευρά της, η κ. Φωτεινού χαρακτήρισε την έλλειψη μόνιμων διορισμών ως την πηγή του κακού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου