Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Με 7 εκ. ευρώ ενισχύει ο Σταϊκούρας τους εκδότες...Oλόκληρη η λίστα...
Με σχεδόν 7.000.000 ευρώ ενισχύονται 36 εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα, και των υφυπουργών Σκυλακάκη, Πέτσα, των οποίων όμως η...συνολική κυκλοφορία δεν αγγίζει ούτε τις 500 χιλιάδες φύλλα! Και ενώ το μέτρο ειναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλα αυτά ειναι άξιο απορίας πώς γίνεται μια καθημερινή εφημερίδα με 400 εργαζόμενους να εισπράττει το ίδιο ποσό, δηλαδή των 200.000 ευρώ,

με μια εβδομαδιαία εφημερίδα εξαιρετικά χαμηλής κυκλοφορίας με 2 εργαζόμενους;

Επίσης, μπορεί το μέτρο στήριξης του Τύπου να ήταν επιβεβλημένο, ωστόσο δεν παύει να αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις των οποίων σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους ειναι πλούσιοι που μπορούν από μόνοι τους να στηρίξουν τα έντυπα τους και καταχρηστικά ενισχύονται με 200.000 ευρώ… Όταν κι άλλοι κλάδοι της οικονομίας με περισσότερους εργαζόμενους εχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης.

Με άλλα λόγια είναι προκλητικό εφημερίδες των οποίων η κυκλοφορία είναι μερικές δεκάδες φύλλα ή το πολύ εκατοντάδες, και απασχολούν ελάχιστους εργαζόμενους (που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού), να ενισχύονται με αυτά τα ποσά! Όποιος θέλει να λέγεται εκδότης ας βάλει τα χρήματα από την τσέπη του και όχι από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων!

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη τη λίστα:

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου