Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία – Ένας νεκρός και 700 σπίτια καμένα ο απολογισμός (video)



‘Εκατομμύρια στρέμματα δάσους χάθηκαν για πάντα

Συνθήκες που δεν απέχουν πολύ από την κόλαση, όπως την έχουμε στο μυαλό μας, διαμορφώνονται από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στην Αυστραλία,
καθώς θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 40 




βαθμούς Κελσίου και ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ στη Νότια Αυστραλία ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός.

Με τρεις πυρκαγιές να μαίνονται γύρω από το Σίδνεϊ, κάποιοι δρόμοι της πολυπληθέστερης πόλης της Αυστραλίας έκλεισαν, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να καθυστερήσουν τα ταξίδια τους ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, προειδοποιώντας ότι οι φωτιές είναι απρόβλεπτες καθώς αναμένεται να ενισχυθούν από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα. «Οι καταστροφικές συνθήκες για τις πυρκαγιές είναι οι χειρότερες δυνατές», ανακοίνωσε ο επιθεωρητής της πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς.



NSW RFS
✔@NSWRFS

EMERGENCY WARNING - Gospers Mountain fire (Lithgow and Hawkesbury LGA)
Dangerous fire conditions are being experienced across the fireground. The large fire is burning on multiple fronts. This video shows the area north of Lithgow this afternoon.


166
7:26 π.μ. - 21 Δεκ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
187 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Πρόκειται για τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Με δεδομένο ότι έχουμε εκτάσεις με τόσο ενεργές πυρκαγιές, δημιουργείται μια συνταγή που προκαλεί μεγάλη ανησυχία και για μια πολύ επικίνδυνη ημέρα», πρόσθεσε.
Σχεδόν 100 πυρκαγιές μαίνονταν το Σάββατο το απόγευμα (τοπική ώρα) σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία, με έξι να έχουν χαρακτηριστεί σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης. Περίπου 10.000 έκτακτο προσωπικό θα εργάζεται σε ολόκληρη την πολιτεία.


Luke Henriques-Gomes
✔@lukehgomes

Here is the @BOM_au's average daily temperature map for Friday.


10
7:49 π.μ. - 21 Δεκ 2019

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η τοπική αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην πολιτεία όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας καθώς ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσουν δρόμοι.
«Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη ημέρα να ξεκινήσετε τις διακοπές σας», επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Αργά το απόγευμα ο άνεμος αναμένεται να αλλάξει και να ενισχυθεί στα 90 χιλιόμετρα την ώρα, με τον Φιτζσίμονς να τονίζει ότι αυτό αρχικά θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση, όμως στη συνέχεια θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας.
Στη Νότια Αυστραλία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός, ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά και 15 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιά 40 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αδελαΐδας.


James Carmody
✔@jamescarmody95

·
Απάντηση στον χρήστη @jamescarmody95
A number of large spot fire continue to burn near homes in McKallers Park in outer Lithgow @abcsydney @abcnews @ABCemergency






James Carmody
✔@jamescarmody95


A kangaroo races to escape a grass fire in outer Lithgow @abcsydney @abcnews @ABCemergency




142
7:50 π.μ. - 21 Δεκ 2019 · Lithgow, New South Wales
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
130 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Tην Παρασκευή ένας άλλος άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε σε περιοχή για την οποία οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση λόγω των πυρκαγιών. Επίσης 23 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Νότια Αυστραλία, όπου οι συνθήκες για τις πυρκαγιές είναι καταστροφικές. Στην πολιτεία της Βικτόρια 15 πυρκαγιές μαίνονταν σήμερα το πρωί εκτός ελέγχου.
Οι αρχές στην Αυστραλία μάχονται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε πολλές πολιτείες της χώρας επί εβδομάδες. Μέχρι στιγμής οι φλόγες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 700 σπίτια και σχεδόν 20 εκατομμύρια στρέμματα γης με χαμηλή βλάστηση.


(Με πληροφορίες από AΠΕ/ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου