Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Χυδαία «ταινία» του Netflix παρουσιάζει τον Χριστό γκέι



Σφοδρές αντιδράσεις ανά την υφήλιο προκάλεσε η πρωτοβουλία της τηλεοπτικής πλατφόρμας
Δεν είναι η πρώτη φορά που με τον χυδαιότερο τρόπο προκαλούν το ...



θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο λόγος για όλους εκείνους τους οπαδούς της ιδέας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι οποίοι με τον «μανδύα» του... καλλιτέχνη φροντίζουν να προσβάλλουν -όχι τυχαία μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα- τον Ιησού Χριστό και ό,τι συμβολίζει μέσα από την τηλεόραση και δη μέσα από μία νέα βραζιλιάνικη «κωμωδία» που κυκλοφόρησε και παίζεται ήδη μέσω του Netflix.

Ο τίτλος της; «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού», που έχει προκαλέσει απόλυτα δικαιολογημένα εντονότατες αντιδράσεις, μια και στο φιλμ διάρκειας 47 λεπτών ο Ιησούς εμφανίζεται στην ηλικία των 30 ετών να φέρνει στο σπίτι τον σύντροφό του για να γνωρίσει την οικογένειά του - προφανώς με στόχο να αφήσει εμετικά υπονοούμενα για το γεγονός πως ο Χριστός είχε ομοφυλοφιλικές τάσεις!
Όπως ήταν αναμενόμενο, η περίεργη αυτή πρωτοβουλία της πλατφόρμας του Netflix να προβάλει την ταινία αυτή προκάλεσε όχι απλώς εύλογα ερωτήματα, αλλά κυρίως τις σφοδρότατες αντιδράσεις από απλούς πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη στην ιστοσελίδα change.org έχουν μαζευτεί περισσότερες από 1.600.000 υπογραφές απλών πολιτών που απαιτούν την «εδώ και τώρα» απόσυρση της ταινίας από τη βάση ταινιών του διαδικτυακού καναλιού. Ενδεικτικά μάλιστα είναι και τα σχόλια ορισμένων εκ των υπογραφόντων.
Οργή
«Όταν το αστείο πονάει την πίστη των άλλων, δεν είναι αστείο, είναι ασέβεια» σχολίαζε κάποιος, την ώρα που άλλος, αφότου είδε το φιλμ, τόνιζε ότι «αυτό που παρακολούθησα ήταν εντελώς άρρωστο και απορώ γιατί υπάρχει ακόμη».
Δεν έλειψαν όμως ούτε οι αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο. Οπως μετέδιδε το Γαλλικό Πρακτορείο, στο πλευρό όσων ζητούν δικαιολογημένα το κόψιμο της ταινίας τάχθηκε και ο βουλευτής γιος του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, Εντουάρντο, που δήλωσε πως «υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης, αλλά αξίζει αυτό την επίθεση στα πιστεύω του 86% του πληθυσμού;».
Από το Netflix η ταινία πάντως περιγράφεται ως ένα «βέβηλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα από τους Porta dos Fundos». Αξίζει να σημειωθεί πως οι Porta dos Fundos, που στα πορτογαλικά σημαίνει «Πίσω Πόρτα», είναι μια ομάδα πέντε ανθρώπων από το Ρίο Ντε Τζανέιρο που ξεκίνησαν να κάνουν στο YouTube βιντεάκια με παρωδίες και αυτή τη στιγμή στο κανάλι τους έχουν 16.200.000 συνδρομητές.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου