Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Παράλογη αντιμετώπιση του υπ. Εργασίας σε 70χρονους





Ρεπορτάζ Γιώτα Φλώρου


Καταγγέλλουν ότι τους απαγορεύεται ακόμα και η επίσκεψη στα καταστήματα των παιδιών τους, βάσει εργατικής νομοθεσίας!


Ένα βήμα πιο κοντά στην αποξένωση οδηγεί το υπουργείο Εργασίας πολλούς ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, καθώς αρνείται το αίτημά τους να επισκέπτονται τα καταστήματα

ή τα γραφεία των παιδιών τους για να περνούν εκεί λίγες ώρες ξεφεύγοντας από τη μοναξιά και τις κενές ώρες στα σπίτια τους ή στα καφενεία.
Το παραπάνω αίτημα έγινε γνωστό στο υπουργείο Εργασίας από τον Ομιλο για τα Κοινωνικά Δικαιώματα των Ατόμων άνω των 70 ετών. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έστειλε το αίτημα στο υπουργείο και, όπως καταγγέλλει, έλαβε απάντηση ενός συνεργάτη, του κ. Ιωάννη Σφυράκη. Ο τελευταίος τους ανέφερε στο μήνυμά του ότι «στόχος είναι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Προφανώς, στο υπουργείο Εργασίας θεωρούν ότι οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών επιθυμούν ή μπορούν να εργαστούν στα γραφεία ή τα καταστήματα των παιδιών, κάτι που, όπως δηλώνει ο όμιλος, δεν ισχύει.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στη «δημοκρατία» το μέλος του ομίλου Ευάγγελος Βαρδάκης, η άρνηση του υπ. Εργασίας «μας οδηγεί στον τάφο ή στην αυτοκτονία. Φανταστείτε να είστε συνταξιούχος και να κάθεστε όλη την ημέρα στο σπίτι ή στο καφενείο. Γιατί εμείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Οταν θα είμαστε στο κατάστημα θα αλλάξουμε περιβάλλον, θα διαβάσουμε μια εφημερίδα, θα συζητήσουμε».
Ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 άτομα και συγκροτήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα την απαλλαγή νέων εξετάσεων οδήγησης για άτομα άνω των 70 ετών, δεν ζητά να μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα και τα γραφεία των παιδιών τους άλλοι συγγενείς, όπως αδέλφια και ξαδέλφια, παρά μόνο οι ίδιοι και για συγκεκριμένους λόγους.
Ερωτήματα
Μάλιστα, εκτός από τη διέξοδο από τη μοναξιά, η παρουσία τους θα έχει και έναν πιο πρακτικό σκοπό. «Πείτε ότι το παιδί μας είναι μόνο του στο μαγαζί και θέλει να πάει στην εφορία ή να πληρώσει κάτι. Είναι υποχρεωμένο να κλείσει το μαγαζί; Αν είναι ο πατέρας του ή η μάνα του εκεί υπάρχει πρόβλημα; Ή θεωρούν ότι τα παιδιά μας θα μας πληρώνουν;» αναφέρει ο κ. Βαρδάκης. Σημειώνεται πως ο όμιλος σχεδιάζει να προχωρήσει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αν το αίτημά του δεν ικανοποιηθεί.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου