Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών και κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές και απάτες


Σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων διανεμήθηκε από τους αστυνομικούς έντυπο πληροφοριακό υλικό σε πολίτες με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες 


Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησε ενημερωτική δράση κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από κλοπές και απάτες.
Ειδικότερα, σήμερα (15-12-2019), μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους πολίτες, ενημερώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν από τους επιτήδειους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο που συνέβαλλε με την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Ως Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζουμε στους πολίτες :
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή εργασιών, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. 

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού. 

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 


Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης ή κλοπής σε βάρος σας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου