Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Αντικαπνιστικός νόμος: Δημιουργούνται λέσχες καπνού για τους θεριακλήδες





Λέσχες καπνιστών που θα είναι αποκομμένες από τον κεντρικό χώρο της επιχείρησης εστίασης ζητούν οι καταστηματάρχες, προσφεύγοντας, μάλιστα, στο ...


Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Την ίδια στιγμή, ο τζίρος τους, όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, έχει μειωθεί καθώς οι πελάτες που βγαίνουν στο δρόμο για να καπνίσουν... εξαφανίζονται.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι λέσχες καπνιστών υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και εξήγησε πως «είναι χώροι όπου μπορούν οι καπνιστές να μπουν, να απολαύσουν τις υπηρεσίες του κλάδου μας, χωρίς να έχουν καμία επαφή με εργαζόμενους ή καταναλωτές που δεν καπνίζουν μέσα στην επιχείρησή μας. Κάτι πολύ απλό που συμβαίνει στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Αγγλία».
«Είναι κάποιες πλευρές του καταστήματος που χωρίζονται με υαλοπετάσματα και μέσα υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός. Έχουν διαφορετικές εισόδους, είναι χώροι που λειτουργούν και προσέρχονται μέσα μόνο καπνιστές από άλλη είσοδο, όχι από την κεντρική είσοδο της επιχείρησης. Μόνο η λογική μπορεί να προστατεύσει και να φέρει αυτό που θέλουμε», σημείωσε η κυρία Κωνσταντίνου.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου