Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Γερμανοί και οι Τούρκοι μπλοκάρουν τις εξορύξεις κοιτασμάτων στην Ελλάδα




Φοβερές αποκαλύψεις έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης στον Γιώργο Τράγκα σχετικά με το ποιοι ευθύνονται που μέχρι τώρα δεν έχουν προχωρήσει οι έρευνες για την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου 



και φυσικού αερίου στην χώρα.Όπως είπε παρότι στα Διαποντεια νησια εδω και 8 χρονια υπηρχε η πρόθεση των ΕΛ. ΠΕ να κάνουν έρευνες τελικά το ελληνικό κράτος και το υπουργείο Εξωτερικών σταμάτησε τις έρευνες για να μην ενοχληθεί η Τουρκία η οποια επεισε την Αλβανια να υπαναχωρήσει τον καθορισμο της ΑΟΖ μεταξυ των 2 χωρων. Αντίθετα η Αλβανία προχωρά στην εξορυξη σε δικες της περιοχες, 200χλμ απο τα Γιαννενα οπου η καναδικη εταιρεια που εχει αναλαβει το εργο υπολογιζει οτι θα βγαλει 3 δισ. βαρελια.

Ο κ. Ζεληλίδης με έμφαση τονισε οτι οποιος κι αν κυβερνα δεν θελει να βγουν τα κοιτασματα. Στις επιμονες ερωτησεις του Γ. Τραγκα εαν υπαρχουν εσωτερικα συμφεροντα που μπλοκαρουν τις ερευνες οπως π.χ οι εταιρειες που εισαγουν ενεργεια στην χωρα, ο καθηγητής ειπε οτι τα ΕΛ.ΠΕ τα τελευταια χρονια εμποδιζονται παροτι στην εταιρεια μετεχουν το Δημοσιο και ο ομιλος Λατση και συμπληρωσε οτι και ο ομιλος Βαρδηνογιάννη ο οποίος εχει δικη του εταιρεια με εξορύξεις στο Σουέζ αν ηθελε θα κατεβαινε σε διαγωνισμους. Ο κ. Ζεληλίδης ευθέως ειπε οτι το προβλημα ξεκινα απο την Γερμανια που θελει ν διακοψουμε αμεσα την καυσιμο υλη με λιγνιτη διοτι εχει επιβαλλει τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας (αιολικα και φωτοβολταικα παρκα) τα οποια ειναι δικιας της τεχνολογιας. Σε λιγα χρονια ομως καθως θα κοπουν οι επιδοτησεις απο την ΕΕ και με δεδομενο οτι δεν θα έχουμε ενέργεια από λιγνιτη ενω δεν εχουμε προχωρησει και σε αξιοιποιηση των υσρογονανθρακων, η ενεργεια θα ειναι πολυ ακριβη την Ελλαδα. Παράλληλα ο κ. Ζεληλίδης ειπε οτι ειναι τραγικο σφαλμα οτι δεν εχουμε ορισειο ΑΟΖ με την Κυπρο και και την Αιγυπτιο διοτι διαχρονικα ολες οι κυβερνήσεις φοβόντουσαν την αντίδραση της Τουρκιας που αμφισβητει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.. Εαν ομως την ειχαμνε ορισει θα ειχαμε την δυνατοτητα να προχωρησουμε σε ερευνες στην περιοχη της Ανατολικής Μεσογείου που υπαρχει το τεράστιο κοίτασμα του Ηροδότου. Ο εμπειρος καθηγητης επεσημανε οτι οι Αμερικανοι και οι υπόλοιπες ξένες εταιρείες οπως η Exxon και η Total ενδιαφέρονται για τα ελληνικα κοιτάσματα, ρωτούν τους Ελληνες επιστημονες για το που βρισκονται αλλα με τις καθυστερησεις που εχουν σημειωθει ως τωρα ειναι αμφιβολο εαν δουν πετρελαιο η φυσικο αεριο τα παιδια μας τα εγγονια μας ή τα δισεγγονα μας .
Τέλος ο Αβρ. Ζεληλίδης αναφορικα με την προθεση της κυβερνησης να πουλήσει μετοχικο τμημα των ΕΛ.ΠΕ (που εχει τα δικαιωματα ερευνας κοιταματων) ειπε οτι ειναι λαθος γιατι κανονικα θα πρεπει να πουλήσουμε οταν ανακαλυφθουν τα κοιτασματα και να μην ξεπουλήσουμε τωρα φθηνα.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου