Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Αλβανία: Ο Εντι Ράμα παρασημοφόρησε την αποστολή της ΕΜΑΚ




Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε μια νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ξένων χωρών για οικονομική συμπαράσταση με ..


στόχο την επούλωση των ζημιών από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, κάλεσε χθες σε συνάντηση, για δεύτερη φορά εντός δέκα ημερών, το διπλωματικό σώμα διαπιστευμένο στα Τίρανα. Αυτή τη φορά για να παρασημοφορήσει με το πρωθυπουργικό Χρυσό Μετάλλιο για Επαγγελματική Καταξίωση τα σωστικά συνεργεία που έλαβαν μέρος για τη διάσωση των εγκλωβισμένων στα ερείπια των κτιρίων από τον σεισμό.

Η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα κα Σοφία Φιλιππίδου παραλαμβάνοντας το μετάλλιο για την ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η Αλβανία θα ξεπεράσει σύντομα τις συνέπειας του σεισμού.

Επίσης, μετά την ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού ότι από χθες δεν υπάρχουν πλέον άστεγοι σε μαζικούς καταυλισμούς, αύριο αναχωρούν από την Αλβανία και τα δύο ελληνικά στρατιωτικά μαγειρεία, τα οποία επί δέκα ημέρες προσέφερναν 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα σε σεισμόπληχτους πρώτα στο Δυρράχιο και μετά στη Μάνζα, λίγο έξω από τα Τίρανα.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου