Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Συναντήσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στην Αθήνα , με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.


Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου υπουργείου Κωνσταντίνο Λούλη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 


Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών τόσο στον τομέα της τουριστικής προβολής και ανάδειξης όσο και της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο την προοπτική χρηματοδότησης μιας σειράς αναπλάσεων σε σημεία με εξαιρετικό πολιτιστικό, ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα υποβάλλει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή παρέμβασης και τις δράσεις που θα επιλέξει για χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου Νίκο Πευκιανάκη, όπου ζήτησε εκ νέου να συμπεριληφθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στην πρώτη ομάδα Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης που θα χρηματοδοτηθούν για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.

Το Τοπικό Χωρικό συνιστά απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης και με την εκπόνησή του ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο τοπικός και χωροταξικός σχεδιασμός.

Τέλος ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Παππού, του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη». Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον Όμιλο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων για την παραγωγή αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου