Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Διάτρητος ο Έβρος, «βουλιάζουν» τα νησιά! Βάλτε τέλος στις αφίξεις και προφυλάξτε τα σύνορα…







Στο μέτωπο του μεταναστευτικού τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Άλλοι 125 μετανάστες πέρασαν το τελευταίο 24ωρα μέσω Αλεξανδρούπολης, Λέσβου και Κω.




Συνολικά 247 είναι οι αφίξεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι και Σύμη. Πλέον όχι μόνο τα νησιά αλλά και ο Έβρος είναι διάτρητος.


Επιπλέον φαίνεται πως στην διακίνηση των λαθρομεταναστών γίνεται πλέον επιστημονική δουλειά με την συνεργασία εγκληματικών οργανώσεων από πολλές χώρες. Η Ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα που προωθούσε μετανάστες στην Ιταλία έναντι 6.000 ευρώ το κεφάλι. Τα συνολικά κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται σε 800.000 ευρώ. Το κύκλωμα δρούσε με σύστημα. Μόλις συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός, που κυμαινόταν από 8 έως 32 άτομα, οι μετανάστες συγκεντρώνονταν σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και μεταφέρονταν οδικώς σε προκαθορισμένες παράκτιες περιοχές της Ηγουμενίτσας ή της Κέρκυρας και στην συνέχεια με πλωτά σκάφη στην Ιταλία.
Στο μεταξύ την απόφαση της κυβέρνησης για υλοποίηση του σχεδιασμού για κλειστές δομές επανέλαβε ο στρατηγός Στεφανής στη χθεσινή (12-012-2019) απογευματινή συνάντηση, στο γραφείο του, στον 5ο όροφο του υπουργείου, με τον πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και άλλα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).
Ο κ. Στεφανής ο οποίος έχει αναλαμβάνει τον συντονισμό των διάφορων υπηρεσιών των Υπουργείων που εμπλέκονται στην μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας, επανέλαβε ότι η Δομή στη Μόρια, θα κλείσει σταδιακά μέχρι τα μέσα του 2020, όπως και κείνη του Καρά Τεπέ και θα δημιουργηθεί νέα κλειστή Δομή, με συνθήκες που ορίζει η Ε.Ε. και δεν έχει καμία σχέση με τις εικόνες της Μόριας, σε χώρο που έχει βρεθεί και απέχει πολλά χιλιόμετρα από κατοικημένες περιοχές.
Στη Λέσβο ωστόσο ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις δυναμικότερου χαρακτήρα για την αποτροπή της δημιουργίας της νέας δομής κλειστού τύπου καθώς οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς έχουν αγανακτήσει και αρνούνται πλέον κάθε σχέδιο.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Βαθύ της Σάμου,καθώς μετανάστες,φτάνουν στο σημείο να κάνουν κυριολεκτικά πλιάτσικο από σπίτια και επιχειρήσεις , παίρνοντας ό,τι θέλουν μη ρωτώντας κανέναν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που πολλά αντικείμενα τα βρίσκουν ψάχνοντας σε κάδους απορριμάτων.
Καθημερινό πλέον το φαινόμενο να μεταφέρουν έπιπλα, όπως κρεβάτια και καναπέδες, χάλια κ.α, στους δρόμους της πρωτεύουσας όλες τις ώρες της ημέρας, με σκοπό να επιπλώσουν τα ξύλινα παραπήγματα ή τις σκηνές που έχουν περιμετρικά του ΚΥΤ Σάμου
Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας είναι πιο ασφαλής από την εικόνα του κέντρου της Σάμου είχε δηλώσει πρόσφατα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος . «Αποψιλώνονται τα πάντα, καταστήματα χάνουν τις τέντες τους, δεν τολμάει κανείς να βγάλει κάτι έξω από το μαγαζί του. Ανοίγονται αυλές και φεύγουν οικοσκευές. Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πλήθος, των 7.500 και εκεί να μην αναπτύσσεται η παραβατικότητα; Υπάρχουν ναρκωτικά, πορνεία, κακοποιήσεις…»
Η κατάσταση στο μεταναστευτικό αρχίζει να ξεφεύγει πλέον από τον έλεγχο της κυβέρνησης. Η απαίτηση των κατοίκων των νησιών αλλά και της ηπειρωτικής χώρας παντού στην Ελλάδα είναι μία: όχι άλλες αφίξεις. Φυλάξτε τα σύνορα μας.



newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου