Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μουσικό Σχολείο και κεντρική πλατεία στο Δημοτικό Συμβούλιο


Το θέμα του Μουσικού Σχολείου και της κεντρικής πλατείας επανήλθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση. 



Και τα δύο ζητήματα τέθηκαν από τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμά Μπέγκα.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απαντώντας αναφέρθηκε και πάλι στο ιστορικό του Μουσικού Σχολείου τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να λύσει ένα οξύτατο πρόβλημα το οποίο πρώτοι είχαν επισημάνει οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου.

«Στην προσπάθεια αυτή εξετάσαμε την πιθανότητα να μεταστεγαστεί το σχολείο στην Περίβλεπτο. Ήταν μία πρόταση και όχι μία «απόφαση- τελεσίγραφο» όπως ειπώθηκε. Ουδέποτε απειλήθηκε κανείς, ουδέποτε θέλησα να εκφοβίσω» τόνισε ο δήμαρχος.

Όσον αφορά τη λύση για την παραμονή του σχολείου στις σημερινές εγκαταστάσεις, ανέφερε ότι μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη και τον Μητροπολίτη εξασφαλίστηκε γνωμοδότηση στατικής επάρκειας και νομιμοποίηση.

Τα επόμενα βήματα είναι να εξασφαλιστεί άδεια πυρασφάλειας, χώρος στάθμευσης και ράμπες για ΑμΕΑ όπως ζητά στο πόρισμά της η Επιτροπή Καταλληλότητας.

Όταν οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρωθούν θα υποβληθεί εκ νέου αίτημα για έλεγχο του κτιρίου και γνωμοδότηση της Επιτροπής Καταλληλότητας.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι είναι απολύτως σεβαστή η διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού όπως και το αποτέλεσμά του.

«Το ερώτημα είναι αν αυτό το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί. Η αίσθηση που εμείς έχουμε είναι ότι αυτή η εικόνα δεν εκφράζει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Είπαμε λοιπόν ότι θα ξαναδούμε το θέμα καθώς πρόκειται για μία παρέμβαση με μεγάλο προυπολογισμό που θα σημαδέψει την πόλη για τα επόμενα χρόνια και θα πάρουμε μία οριστική απόφαση», τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας απαντώντας για το θέμα του διαγωνισμού που αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού ανέφερε ότι πολύ σύντομα όλος ο φάκελος θα έχει κατατεθεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε ότι αφορά την διαχείριση της λυματολάσπης σημείωσε ότι για την παραγόμενη είναι σε εξέλιξη σύμβαση μέχρι τον Φεβρουάριο ενώ για την αποθηκευμένη η διοίκηση αναζητά την πιο συμφέρουσα λύση και πολύ σύντομα θα την γνωστοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου