Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Συνελήφθησαν Αλβανοί ζωοκλέφτες που δρούσαν στη Θεσπρωτία κοντά στα σύνορα – Τραυμάτισαν αστυνομικό




Συνελήφθησαν, τα μεσάνυχτα στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της διεύθυνσης αστυνομίας ..



Θεσπρωτίας, δύο Αλβανοί, οι οποίοι φέρεται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που έκανε ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας , των τμημάτων ασφαλείας και δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθώς και των Α΄ και Β΄ τμημάτων συνοριακής φύλαξης Φιλιατών, εντοπίστηκε ομάδα 5 ατόμων που κινούνταν πεζοί συνοδεύοντας δύο μουλάρια και επιχειρήθηκε ο έλεγχός τους.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ένας 46χρονος και ένας ανήλικος 16 ετών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι δράστες, με τη χρήση όπλου, έβαλαν στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή προς το αλβανικό έδαφος ενώ οι αστυνομικοί έρριψαν προειδοποιητικές βολές για εκφοβισμό.
Σημειώνεται ότι ο 46χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό στο χέρι.



Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο σημείο, τα δύο μουλάρια ήταν φορτωμένα με 4 σφαγμένα βοοειδή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από στάβλο στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι α δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τετράμηνο, με σκοπό της ζωοκλοπές από παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή χωράφια, τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν, ζωντανά ή θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης. εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις ζωοκλοπής το 2019 και συγκεκριμένα το διάστημα, από 10 έως 29 Αυγούστου, πήραν από στάβλο τρία βοοειδή, από χορτολιβαδική έκταση στην Κώτσικα Φιλιατών,επίσης τρία ζώα, ενώ από 11 έως 12 Δεκεμβρίου, από το Κερασοχώρι Φιλιατών,έκλεψαν πέντε μοσχάρια.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μία κυνηγετική καραμπίνα με δύο φυσίγγια, την οποία έφερε ο 46χρονος,τα 2 μουλάρια, την ποσότητα κρέατος, ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα τρεις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Το τελευταίο τετράμηνο διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών βοοειδών από παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας. Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές ομάδες αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Η έρευνα από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου