Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος εξελέγη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.


Το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο και η επιτροπή εξελέγησαν ομόφωνα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα παρουσία Δημάρχων και εκπροσώπων 


περιοχών της Ελλάδος που υπέστησαν καταστροφές και εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής (γερμανική – ιταλική –βουλγαρική) την περίοδο 1941-1944.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα μαρτυρικά χωριά του Δήμου Πωγωνίου, το Κεράσοβο και το Κεφαλόβρυσο, που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατεύματα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος έχει ως εξής:



Πρόεδρος: Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων

Αντιπρόεδρος: Σταθάς Γιάννης, Δήμαρχος Διστόμου

Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη

Μέλη: Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Δήμαρχος Ανωγείων Κρήτης και Ροζίνα Βαβέτση, Δήμαρχο Δήμου “Νικολάου Σκουφά” Ηπείρου



Σκοπός του Δικτύου είναι η διατήρηση της μνήμης, η ανάδειξη των Ολοκαυτωμάτων και η διεκδίκηση των οφειλομένων ακόμη γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, αλλά και την διατήρηση της μνήμης εκείνων των θυσιών και η ανάδειξη μηνυμάτων, όπως της ειρήνης, της καταδίκης του ναζισμού, της καταδίκης του πολέμου, μηνυμάτων φιλίας και συναδέλφωσης των λαών και παράλληλα την ανάδειξη του κάθε ενός ολοκαυτώματος ξεχωριστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου