Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

“Λουκέτο” και πάλι με Μητσοτάκη! Απλά τραγικοί … (αλλά μετά τις 3/1 που ολοκληρώνει ο Πρωθυπουργός τις διακοπές του στα Ζαγοροχώρια)



Στη γνωστοποίηση δεύτερου πακέτου περιοριστικών μέτρων (από εκείνα που μέχρι πριν από μία εβδομάδα δήλωνε ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα χρειαζόντουσαν) προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, που πλήττει και την χώρα μας. Λες και το λουκέτο στα κέντρα διασκέδασης τα μεσάνυχτα (για 15 ημέρες αρχικά )ή οι 1000-2000 στα γήπεδα (σε πόσους αγώνες αλήθεια πάνε πλέον περισσότεροι φίλαθλοι;) θα περιορίσουν τα 9000 νέα κρούσματα σήμερα! Και αλήθεια: Γιατί στις 3/1; Για να κάνει ο Πρωθυπουργός με την ησυχία του χωρίς αδιάκριτα βλέμματα και ενοχλητικά δημοσιεύματα τις οικογενειακές διακοπές του στα Ζαγόρια;
Μ , 
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε με ανησυχία και προβληματισμό η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επέκταση της όμικρον, αλλά και με την πρόταση να τηρηθεί η κατάσταση των μέτρων ως έχουν μέχρι την Κυριακή 2 Ιανουαριου και οι αλλαγές να τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα.
Από 3 έως 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:
Διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας σε εργαζόμενους στην εστίαση των νοσοκομείων
Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με πλαφόν θεατών, 1000 – 2000 άτομα.
Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα.
Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι.
Στο 10% με πλαφόν 1.000 άτομα οι θεατές στα γήπεδα.
Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50%
Με PCR οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου