Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

«Παίζει» το τελευταίο «όπλο» του το Μαξίμου: Ψάχνει «σωτηρία» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και «ξεθάβει» τον Ε.Βενιζέλο



Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε προ λίγων ημερών την «πάσα» από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανακοινώσει εκλογές, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στο Μαξίμου.

Αντιθέτως ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, φρόντισε προ λίγων ημερών να γράψει τα εξής:

«Εκλογές, άλλωστε, δεν είχαμε ούτε το 2011, όταν η παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου οδήγησε στον σχηματισμό της (πολιτικής) κυβέρνηση Παπαδήμου».

Γιατί όμως ο κ. Γεραπετρίτης «ξεθάβει» από τα ντουλάπια της ιστορίας τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου; Ο λόγος είναι απλός:

Η κυβέρνηση γνωρίζει (ήδη επιβλήθηκαν) ότι θα εφαρμοστούν νέα μέτρα για την μετάλλαξη Όμικρον και μάλιστα -όσο και εάν διαψεύδεται- δεν είναι καθόλου απίθανο να επιβληθεί ένα lockdown.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ελευθερία στους εμβολιασμένους και τελικά... τους επέβαλλε μέτρα και απαγορεύσεις. Ήδη βλέπουμε τους εμβολιασμένους να «βράζουν» με την κυβέρνηση (οι ανεμβολίαστοι είναι γνωστό ότι δεν θα ψηφίσουν ΝΔ), ενώ τα προβλήματα για το Μαξίμου δεν τελειώνουν εδώ.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας -παρά το αφήγημα- είναι δραματική και λεφτά άλλα δεν υπάρχουν αφού το cash buffer κρατά τη χώρα στο φτηνό δανεισμό της ΕΚΤ και ο δανεισμός της χώρας από τις αγορές έχει φτάσει στα όριά του.

Και φυσικά από τον χειμώνα αναμένεται ένα νέο «τσουνάμι» ακρίβειας. Όλα αυτά δείχνουν ότι εάν ανακηρυχθούν άμεσα εκλογές τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι στα τάρταρα.

Το «όπλο» του Μαξίμου

Στην κυβέρνηση λοιπόν ψάχνουν ένα τρόπο για να διώξουν την πίεση από πάνω τους και δεν είναι διόλου απίθανο αυτό να είναι μια υπηρεσιακή συγκυβέρνησης με την επίκληση εθνικής ανάγκης.

Με αυτό τον τρόπο ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα δεχθεί όλο το ανάθεμα για την καταστροφή της χώρας και θα μπορέσει να περισώσει κάπως τα ποσοστά της ΝΔ.

Οι συσχετισμοί στη Βουλή το επιτρέπουν, απλά η τριάδα ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΟΣ θα αλλάξει μάλλον σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα ξαναβάλει στο κάδρο... και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (να θυμίσουμε ότι στήριξε την εκλογή του Ν.Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ).

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ στηρίζει πλήρως τον Ν.Ανδρουλάκη και «ποντάρουν» πολλά πάνω του, δεν είναι διόλου απίθανο τελικά να δούμε πρωθυπουργό σε στυλ «Παπαδήμου»... τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Να σημειώσουμε εδώ ότι εξετάζονται και άλλα ονόματα, όπως του Μαργαρίτη Σχοινά, όμως τις τελευταίες ημέρες αυτό του Ε.Βενιζέλου ακούγεται αρκετά συχνότερα.

Να θυμίσουμε ότι στο pronews.gr σας έχουμε ήδη αποκαλύψει ότι η «εντολή» του Βερολίνου είναι τρικομματική κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν αυτό το σενάριο θα επιβεβαιωθεί. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν αυτή η κυβέρνηση θα προκύψει μέσα από τις κάλπες, ή εάν τελικά τα όσα είπε ο Γ.Γεραπετρίτης θα επιβεβαιωθούν.



Αξίζουν να σημειωθούν τα εξής:

Αρκετοί γνώστες της πολιτικής σκηνής της χώρας παρομοιάζουν τον Κ.Μητσοτάκη με τον Κ.Σημίτη και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να αφήσει εύκολα την καρέκλα. Χθες είχαμε μαζικές παραιτήσεις 13 Ειδικών Γραμματέων της κυβέρνησης. Ο λόγος είναι για να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας, καθώς έπρεπε να είχαν παραιτηθεί μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου εάν ήθελαν να κατεβούν υποψήφιοι για βουλευτές (πρέπει να μην έχουν κυβερνητική θέση 18 μήνες πριν προκηρυχθούν εκλογές).
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση μισθού (ελάχιστη βέβαια), κάτι που δείχνει ότι ετοιμάζεται για εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου