Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Θεαματική βελτίωση του καιρού την Πρωτοχρονιά με υψηλές θερμοκρασίεςΗ πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Παρότι η κακοκαιρία θα μας συντροφεύσει μέχρι και την Πέμπτη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Παρασκευή) και ανήμερα της πρώτης ημέρας του 2022 (Σάββατο) ο καιρός θα είναι περισσότερο… ανοιξιάτικος παρά χειμερινός!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου!

Μέχρι τότε όμως και ειδικά το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη, στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες άνω των οκτώ μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς, με κρύο σε αρκετές περιοχές ακόμη και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.Αναλυτικά η πρόβλεψη του μετεωρολόγου:

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες με τους νοτιάδες όμως να συγκρατούν τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή τιμές ιδιαίτερα από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια.

Στην εικόνα του Μετεωρολογικού δορυφόρου μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα τα οποία εκτείνονται από την περιοχή της Ιταλίας και ανατολικότερα επηρεάζοντας και τη χώρα μας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Στον δεύτερο χάρτη μας εντοπίζουμε τις περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε με τις αποχρώσεις του μπλε – ροζ αυτά θα απασχολούν περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας, αλλά και προς τα βορειοανατολικά τμήματα.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ

Το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (τρίτος και τέταρτος χάρτης) ενώ οι νοτιάδες θα δώσουν τη σκυτάλη στους βοριάδες οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ προκαλώντας πιθανόν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς φέρνοντας και πάλι κρύο σε αρκετές περιοχές ακόμη και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Μπορεί να οδηγηθούμε με κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη, τα ευχάριστα νέα όμως μας τα φυλάει ο καιρός για την Πρωτοχρονιά μιας και αναμένουμε θεαματική βελτίωση των καιρικών συνθηκών με τον υδράργυρο το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς να φλερτάρει τοπικά ακόμη και με τους 20°C όπως μπορούμε να δούμε και στον τελευταίο μας χάρτη.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου