Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Πάρτι στο Twitter με την ψηφιακή ταυτότητα: Πώς θα αλλάξουμε τη φωτογραφία;



Περισσότεροι από 320.000 πολίτες μέσα σε 24 ώρες έσπευσαν να ενεργοποιήσουν την λειτουργία της ψηφιακής ταυτότητας στο COVID Free Wallet. Φυσικά, στο Twitter οι χρήστες έκαναν πάρτι με τα σχόλια για τη νέα δυνατότητα. Τα memes και τα χιουμοριστικά post έπεσαν “βροχή” με το hashtag #covidfreeGRwallet να σκαρφαλώνει στην... κορυφή των trend.

Βασικό θέμα συζήτησης είναι η φωτογραφία που “τραβάει” το app και για τους περισσότερους αυτό σημαίνει ένα… ταξίδι στο χρόνο με όχι τόσο επιθυμητά αποτελέσματα. “Πώς αλλάζουμε αυτή τη φωτογραφία” αναρωτιούνται οι χρήστες.
Δείτε μερικά από τα post στο Twitter


Ψηφιακή ταυτότητα: Προβλήματα στη λειτουργία της εφαρμογής – Πού οφείλονται

Πολλοί πολίτες συνάντησαν προβλήματα κατά τη διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας.

Όσοι προσπαθούσαν να υλοποιήσουν την απαιτούμενη διαδικασία μέσω Taxisnet από ένα σημείο και μετά η εφαρμογή έβγαζε το μήνυμα «error» ή αρκετοί έκαναν λόγο για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αυτό οφείλεται στη μεγάλη κίνηση και επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της.

Αυτό από τη μία είναι θετικό, καθώς δείχνει το ενδιαφέρον των πολιτών να δημιουργήσουν την ψηφιακή ταυτότητα και να την αποθηκεύσουν στο COVID Free Wallet προκειμένου να διευκολυνθούν οι έλεγχοι όταν επισκέπτονται καταστήματα εστίασης, ψυχαγωγίας και εμπορικά.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, τα προβλήματα αποτυπώνουν και το ότι τα συστήματα χρειάζονται διαρκή αναβάθμιση προκειμένου να «αντέξουν» τον μεγάλο όγκο επισκεπτών.




Τι στοιχεία περιέχει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και συγκεκριμένα:

-ονοματεπώνυμο,

-ημερομηνία γέννησης

-και φωτογραφία.

Με τον τρόπο αυτό, σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς να επιτρέπεται αυτό να σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου