Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων τρολάρει τον Μητσοτάκη: Του δίνει… οδηγίες για τις διακοπές του στην περιοχή



Μετά τις 8 + 2 οδηγίες προς τον Πρωθυπουργό, του εύχονται... «καλές διακοπές»

Για ολιγοήμερες διακοπές θα βρεθεί στον Νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Ζαγόρι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του Μαρέβα.

Και μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να επελαύνει, να έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τους 20 χιλιάδες νεκρούς, όμως τίποτα δεν είναι ικανό να χαλάσει τη ζαχαρένια του Κυριάκου. Με αφορμή μάλιστα την επίσκεψή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αποφάσισε να τρολάρει τον Πρωθυπουργό με 8+2 Οδηγίες!

Αφού τον καλωσορίζει στον τόπο αναφέρει: «Καταρχήν ενημερωτικά, μπορείτε να έλθετε αεροπορικώς καθώς η επί δεκαετιών τελματωμένη αναβάθμιση και η ανακατασκευή του αεροδρομίου, έγινε και ολοκληρώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Αν όμως αυτό …δεν σας βολεύει, μπορείτε να έρθετε και οδικώς από την Ιόνια οδό, γρήγορα και με ασφάλεια, η οποία όμως έχει κι αυτή ένα πρόβλημα. Υλοποιήθηκε η κατασκευή της επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά εσείς, μπορείτε με άνεση να το παρουσιάσετε ως δικό σας έργο. Σ΄ αυτό είστε άπιαστος!
Σε αυτή την περίπτωση όμως, σας προτείνουμε, πριν μπείτε στα Γιάννενα να κάνετε μια μικρή παράκαμψη για ολιγόλεπτη επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Καλόν είναι, πριν ευχηθείτε στους γιατρούς και το προσωπικό για τις γιορτές, να τους ρωτήσετε αν τυχόν χρειάζεται να υποστηριχθεί το ΕΣΥ ή αν θεωρούν αχρείαστη πολυτέλεια τις ΜΕΘ. Προσοχή μην κάνετε το λάθος και τους ρωτήσετε που θα γιορτάσουν»!

Και συνεχίζει αναφερόμενος στο Ζαγόρι, όπου θα ξεκουραστεί το πρωθυπουργικό ζεύγος:
«Εν συνεχεία Ζαγόρι ! Επιτρέψτε μας κάποιες χρήσιμες οδηγίες για τις διακοπές σας
• Όταν θα διαβεβαιώνετε τους ντόπιους για την ανάπτυξη με «σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση» με φόντο την χαράδρα του Βίκου, κάντε και μια τιμητική αναφορά στον νόμο Χατζηδάκη, Ν.4685/2020, «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» και μπείτε στον κόπο να εξηγήσετε γιατί έχει χαρακτηριστεί ως «περιβαλλοντοκτόνος» από τους κοινωνικούς φορείς και έχει ζητηθεί επίσημα, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Επίτροπο περιβάλλοντος, η απόσυρσή του με επιστολή που την υπογράφουν 50 Ευρωβουλευτές από τρείς πολιτικές ομάδες.
• Όταν θα διαβεβαιώνετε τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού πως η διαδικασία της «Πράσινης Μετάβασης» θα γίνει με έναν πραγματικά «δίκαιο αναπτυξιακά τρόπο», διευκρινίστε τους πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την απορρόφηση χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Τουρισμό στην περιοχή, φθάνει τα 100 εκ και μέχρι την «καινοτόμα ιδέα» συντήρησης και κατασκευής μονοπατιών !
• Όταν θα κάνετε δηλώσεις για την UNESCO, μην ξεχάσετε να έχετε φόντο το Πάπιγκο, όπου τώρα χτίζεται ένας νέος τουριστικός οικισμός ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί κι αυτός στην λίστα…. πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας ! Μην μας πάρετε στο Λαιμό σας τώρα που φτιάχνουμε τον φάκελο!
• Με την ίδια αφορμή, μην ξεχάσετε επίσης και μια τιμητική αναφορά στον άρθρο 219 ν. 4782/2021, (Νόμος Αδώνιδος) που ανοίγει τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων Περιοχών Προστασίας της Φύσης, Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια. Πως αλλιώς θα πετύχουμε άρση των περιβαλλοντικών περιορισμών στο….. όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος !
• Πριν κάνετε δηλώσεις για μια ακόμη φορά για τις αναπτυξιακές προοπτικές ολόκληρης της περιοχής, με την…. μελλοντική κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακκαβιά, αποφασίστε και ξεκαθαρίστε στους Ηπειρώτες αν πρόκειται για αυτοκινητόδρομο του 21ου αιώνα ή «διευρυμένο μονοπάτι» του περασμένου αιώνα!
• Όταν θα διαβεβαιώνετε τους ντόπιους , ότι φροντίζετε για τα συμφέροντά του τόπου και των ίδιων, εξηγήστε γιατί τους στερείτε εργαλεία συμμετοχής και συναπόφασης για τον Τόπο τους , όπως είναι ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου στον οποίο εκπροσωπούνταν από τον εκλεγμένο Δήμαρχό τους αλλά και από εκπροσώπους τοπικών φορέων. Να τους εξηγήσετε λοιπόν γιατί η κυβέρνησή σας κατήργησε επτά (7) φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000 με ΦΕΚ που εκδόθηκε μόλις έκλεισε η Βουλή (23/12/2021). Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου και το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο σας και για την περιοχή μας! Εξηγήστε τους επίσης γιατί θα αποφασίζει γι αυτούς κάποιος «ΟΦΥΠΕΚΑ» στην Αθήνα! Και μείς έχουμε νοσταλγία μέρες πούναι αλλά όχι για το Αθηνοκεντρικό κράτος. Τι λες και σύ…Αλέκο;
• Όταν θα διαβεβαιώνετε τους αγρότες – κτηνοτρόφους (πραγματικούς κι όχι fake καουμπόυδες) ότι αυτό που σας λένε «δεν υπάρχει», όσον αφορά την επιβάρυνση στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο και την ακρίβεια στις α΄ ύλες, κάντε ένα κόπο να δείτε και τους λογαριασμούς τους.
• Για τις εξορύξεις δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα. Άλλωστε για το «τίποτα» έχετε και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος. «Το πρόβλημα θα το λύσει ο χρόνος και η ζωή» όπως μας διαβεβαίωσε με …αμπελοφιλοσοφική διάθεση τον περασμένο Ιούνιο!».

Και καταλήγουν οι… Οδηγίες της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αναφορά στις αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα:

«Τέλος κε Πρωθυπουργέ,
• Πριν δείξετε έκπληκτος για την ποιότητα της κασσιόπιτας που θα σας προσφέρουν, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον εστιάτορα αν «κάηκε» από την τιμή του ρεύματος !
• Προσοχή! Μπορεί, όταν θα μπαίνετε στην Αρίστη, ο φωτεινός σηματοδότης στην είσοδο του χωριού να δείχνει «Πράσινο» αλλά μην γελιέστε! Ο κόσμος του Ζαγορίου και όλης της Ηπείρου θα σας δείξει «Κόκκινο» σύντομα καθώς, το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» , όπως λέμε κι εμείς εδώ! Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!».



newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου