Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Απίστευτο: Αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές Νιγρίτας με ποινή… 315 χρόνια!




Μια περίπτωση άξια απορίας για το πως λειτουργεί η δικαιοσύνη συνέβη με κρατούμενο στις φυλακές Νιγρίτας.

Ο Συριακής καταγωγής άντρας προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες με ιστιοφόρο από τη Σκύρο και προορισμό την Ιταλία. Τσέπωσε μάλιστα από 7 χιλιάδες ευρώ «το κεφάλι» για τους 64 μετανάστες που θα μετέφερε.

Όμως το ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο στο Αιγαίο και χωρίς να έχει ούτε καν σωστικά, κινδύνεψαν να πνιγούν όλοι οι επιβαίνοντες. Τελικά σώθηκαν όταν ένας από τους μετανάστες ενημέρωσε για την κατάστασή τους και επενέβη το Λιμενικό.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 315 ετών, αλλά σήμερα είναι ελεύθερος! Και αυτό γιατί αναγνωρίστηκαν δυο ελαφρυντικά από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου έφτασε η υπόθεση.

Τα ελαφρυντικά είναι ότι πρόκειται για απόφοιτο του Πολυτεχνείου της Συρίας, πριν έρθει στην Ελλάδα, και ότι συνέχισε διαδικτυακά τις σπουδές του όσο διάστημα ήταν κρατούμενος!

Την υπόθεσή του ανέλαβε ο δικηγόρος Αντώνης Καραγιάννης, στον οποίο είχε αναφερθεί το Spiegel Online τον Δεκέμβριο του 2018, γράφοντας για επώνυμες καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο, δύο αδελφών δικηγόρων που εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, του Θεόδωρου και Αντώνη Καραγιάννης.

Στο δημοσίευμα τότε γινόταν εξιστόρηση ενός περιστατικού στις 5 Νοεμβρίου του 2017, όταν ομάδα προσφύγων έστειλε στον έναν εκ των δικηγόρων πληροφορίες, ένα βίντεο και την τοποθεσία που βρίσκονταν. Μαζί με τον αδελφό του εντόπισαν τους πρόσφυγες κοντά σε δρόμο προς την Ορεστιάδα και κάλεσαν την αστυνομία να τους περισυλλέξει. Όταν όμως έφτασαν στην περιοχή οι πρόσφυγες είχαν εξαφανιστεί. Και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δυο δικηγόρων, είχαν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία.



newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου