Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα σε ορφανοτροφείο της Αθήνας για εμπορία βρεφών και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών



«Βροχή» καταγγελιών για εμπορία βρεφών, κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, σε κεντρικό ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Την αποκάλυψη έκανε αρχικά στον Ραδιομαραθώνιο κατά της Φτώχειας, η..υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αποκάλυψε η κυρία Μιχαηλίδου, «αυτή τη στιγμή, διεξάγεται έρευνα με μεικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παιδοψυχολόγους και παιδιάτρους που έχουμε ορίσει, σε κεντρικό ορφανοτροφείο στην Αττική, διότι έχουμε μια σειρά καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, για σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ παιδιών μπροστά σε εργαζόμενους».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «έχω πάει τρεις φορές στον εισαγγελέα. Κατέθεσα πάλι μηνυτήρια αγωγή. Κατάλαβα ότι ‘πέφτω’ πάνω σε δεύτερη μηνυτήρια αγωγή για το συγκεκριμένο ίδρυμα – ιδιωτικό – για εμπορία βρεφών. Τώρα πάμε για κακοποίηση. Και δεν μένουμε μόνο στο ρόλο του εισαγγελέα. Κλιμάκιο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται στη δομή για να δει τι γίνεται και να εξετάσει εάν τα παιδιά κακοποιούνται».

Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι έλαβε μια επώνυμη επιστολή για την κακοποίηση παιδιών μέσα στη συγκεκριμένη κλειστή δομή προστασίας στην Αττική.

Μάλιστα, τρεις άνθρωποι που σχετίζονται με αυτή τη δομή, κατήγγειλαν όχι μόνο την άσκηση βίας στα παιδιά, αλλά έκαναν λόγο για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανηλίκων παρουσία των εργαζομένων, όπως και για άλλες συμπεριφορές αποτρόπαιου χαρακτήρα.

«Το πρώτο που έκανα είναι ότι πήγα ξανά στην Εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην αντιεισαγγελέα Παιδικής Προστασίας και αμέσως μετά πάγωσα τη χρηματοδότηση για τη δομή αυτή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλεγχο», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο έλεγχος ξεκινά από τη συγκεκριμένη δομή, ωστόσο, τους επόμενους μήνες (Ιανουάριο και Φεβρουάριο) θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
«Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μιχαηλίδου γνωστοποίησε, επίσης, ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη, αλλά τέσσερα παιδιά για τα οποία υπήρχε συγκεκριμένη καταγγελία απομακρύνθηκαν από τη δομή, προκειμένου να εξεταστούν από τους ειδικούς στο νοσοκομείο Παίδων.

«Εξετάστηκαν τα παιδιά αυτά, εξετάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα από τους ειδικούς, το κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εξέτασε τα διοικητικά, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη η έρευνα από την Εισαγγελία και, παράλληλα, έχει παγώσει και η χρηματοδότηση», κατέληξε η υφυπουργός.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου