Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Τηλεφωνικές απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς Παραιτείσαι ή φεύγεις, το εκβιαστικό δίλημμαΠρωτοχρονιάτικες απολύσεις καταγγέλλει «για άλλη μία φορά» το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην Τράπεζα Πειραιώς και την ICAP, οι οποίες, όπως αναφέρει, εν μέσω εορτών προχώρησαν σε απολύσεις στη θυγατρική – εργολαβική εταιρία PDS, στην οποία είναι και οι κύριοι... μέτοχοι. Συγκεκριμένα, με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων ενημερώθηκαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση.

«Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην τράπεζα, μετά από 15, 20, ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς με χαμηλούς μισθούς οδηγούνται στην ανεργία. Εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και δεν καλύπτονται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου.

Ήδη πριν από έναν χρόνο περίπου 25 συνάδελφοι οδηγήθηκαν στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο» τονίζει το ΕΚΑ και απαιτεί «να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, πόσο μάλλον σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι επιθέσεις των εργοδοτών απέναντι σε εργολαβικούς και τακτικό προσωπικό συνεχίζονται, και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο δυνατούς».

Για το ίδιο θέμα, ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα επισημαίνει ότι, ακολουθώντας το δόγμα του νόμου Χατζηδάκη, που όρισε ότι ο εργοδότης μπορεί να μην επαναπροσλάβει έναν εργαζόμενο, ακόμη κι αν η απόλυσή του κριθεί άκυρη από το δικαστήριο, καταβάλλοντάς του ως αντάλλαγμα μια πρόσθετη αποζημίωση, η τράπεζα προσέφερε προκαταβολικά σε αυτούς που απέλυσε την πρόσθετη αποζημίωση.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου