Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Κυβέρνηση σε βέρτιγκο: Μην παίρνεις τώρα τα μέτρα - Άστα για μετά!


Β.Σκουρης

Το Μαξίμου δείχνει να λειτουργεί με βάση το πολιτικό κριτήριο!
Το κυβερνητικό αλαλούμ στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας εντείνεται, καθώς το Μαξίμου δείχνει σε πολλές περιπτώσεις να προτάσσει το πολιτικό κόστος από την υγεία των πολιτών!
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως τα μέτρα για την αντιμέτωπη της «Όμικρον» παραπέμπονται για τη… νέα χρονιά, όταν ολόκληρη η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά μέτρα από τώρα, προσπαθώντας κατά το δυνατόν να θωρακιστεί απέναντι στη φοβερά μεταδοτική νέα μετάλλαξη.

- Ο πρωθυπουργός έχει περιθωριοποιήσει πλήρως την Επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές παλινωδίες! Μόνος του αποφάσισε για τα υποχρεωτικά τεστ από την τσέπη των πολιτών και μόνος του αποφάσισε να… μην δεχθεί τις εισηγήσεις (που… δεν υπήρχαν!) και να παραπέμψει τα όποια μέτρα για τις αρχές Ιανουαρίου!

- Η απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει πίσω από τα δυο υποχρεωτικά τεστ οφείλεται κατά κύριο λόγο στο φόβο από τις αντιδράσεις των εμβολιασμένων, καθώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει διαβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο πως τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους! Οφείλεται, επίσης, στις αντιδράσεις των ανθρώπων της εστίασης, οι οποίοι φοβούνταν πως η κίνηση θα μειωνόταν και στις γιορτές, τις δυο μέρες που θα μπορούσαν σε κάποιο έστω βαθμό να ρεφάρουν τη ζημιά που υφίστανται το τελευταίο διάστημα, κυρίως από Δευτέρα έως Παρασκευή! Όπως, πάντως, αποκαλύπτουν γιατροί, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η χώρα διαθέτει τα τεστ που θα χρειαζόταν αν ο πρωθυπουργός δεν έπαιρνε πίσω την απόφασή του, ενώ δεν υπήρχαν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που απαιτούνταν για την επιτυχία της κίνησης!

- Κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται για τηλεργασία, μέσα μεταφοράς, ενίσχυση του ΕΣΥ, κοκ, ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη και να έχει καλύτερες άμυνες στα δύσκολα που, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε μπροστά μας!

Μπορεί τα παραπάνω να μειώνουν το πολιτικό κόστος στην παρούσα φάση για την κυβέρνηση, αλλά σε λίγο καιρό, με την επέλαση της «Όμικρον», το κόστος θα είναι μεγαλύτερο για την κυβέρνηση. Μεγαλύτερη θα είναι και η ζημιά στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, αλλά και στην υγεία των πολιτών, από τη στιγμή που δεν λαμβάνονται εγκαίρως τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν.




ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου