Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

«Βόμβα» Θάνου Πλεύρη: Ίσως αύριο γίνουν νέες ανακοινώσεις



Δραματικός ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα, καθώς ξεπερνά τα 15.000 κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, τα άφησε όλα ανοιχτά. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για να ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου, να έρθουν νωρίτερα, ίσως και από την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου!

Πριν από λίγο, αιφνιδίασε τους πάντες ο Θάνος Πλεύρης, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου του 2022, και ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε πιθανή επίσπευση των νέων περιορισμών.

Όπως είπε, αύριο Τετάρτη 29/12 αναμένεται να συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι και κατόπιν ο ίδιος θα κάνει ανακοινώσεις. Στο τραπέζι είναι τόσο η εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα, όσο και ίσως η διακοπή της μουσικής στην εστίαση, όπως σημείωσε.


Ερωτηθείς αν θα παρθούν νέα μέτρα, απάντησε ότι «αν δούμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν, τότε θα δούμε μέτρα και με μεγαλύτερη ένταση». Παράλληλα απέκλεισε ένα καθολικό lockdown και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι επαρκή.

Ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις το επόμενο διάστημα και προειδοποίησε όσους αισθάνονται ότι έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, ακόμη και αν το τεστ είναι αρνητικό, να μην έρθουν σε επαφή με άλλους.




newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου