Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

“Βόμβα” : Γενικό λοκντάουν από τις 3 Ιανουαρίου; – Σαρήγιαννης: “Εάν γίνει θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν καθυστερήσει λίγο … πάμε πάει μέχρι τον Μάρτιο” !



Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να «ξορκίζει» σε όλους τους τόνους το lockdown, φαίνεται πως αφήνει παράθυρο για νέα μέτρα μετά τη νέα χρονιά σε περίπτωση που απαιτηθεί λόγω της παραλλαγής Όμικρον.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας το πρωί στον 102 FM της ΕΡΤ3,εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της Όμικρον.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο.

«Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά –και πολύ συγκεκριμένα-, τονίζοντας παράλληλα ότι μιλάει με μεγάλη βεβαιότητα.

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ήδη η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα από χθες δείχνει τάσεις αντιστροφής.

Όπως εκτίμησε το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της Όμικρον.






Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου