Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κυριάκος φεύγει για διακοπές διαρκείας στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια αλλά ο οικολόγος … υφυπουργός Περιβάλλοντος κατάργησε εν μέσω Χριστουγέννων επτά Φορείς διαχείρισης περιοχών Natura


 

«Λουκέτο» βάζουν επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών, οι οποίες με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά ( ναι του οικολόγου βουλευτή της ΝΔ που μεσολάβησε για να πάρει παραταση ζωής το έκτρωμα του Μεγάλου Περιπάτου του Κώστα Μπακογιάννη και αμέσως μετά έγινε υφυπουργός στον.... ανασχηματισμό) , οι οποίες αναρτήθηκαν μαζικά την παραμονή των Χριστουγέννων καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους περνούν στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την ίδρυση του ΟΦΥΠΕΚΑ προβλεπόταν η μετάβαση από τους 36 παλαιούς Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε 24 νέες Μονάδες Διαχείρισης που θα υπαχθούν και θα εποπτεύονται κεντρικά από τον Οργανισμό.

Οι σχετικές αποφάσεις για τους πρώτους 7 φορείς εκδόθηκαν μέσα στα Χριστούγεννα.

Οι φορείς που καταργούνται
Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας
Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής
Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης
Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων
Εθνικό Δρυμό Ολύμπου
Οι εν λόγω αποφάσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου: «Μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί ακόμα ένα χτύπημα στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο είναι η κατάργηση επτά φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000», τονίζει σε δήλωσή του προσθέτοντας ότι «Με την κατάργηση φορέων προστατευόμενων περιοχών μέσα στα Χριστούγεννα καταρρέει το περιβαλλοντικό προσωπείο Μητσοτάκη».



ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου