Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου



Εκτενή ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή έκανε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επισημαίνοντας την ανάγκη του εμβολιασμού όλων καθώς η νέα μετάλλαξη αναμένεται να προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων.

«Η γενικότερη κατάσταση αυτό το διάστημα έχει βελτιωθεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγειονομική ασφάλεια όλων μας και θα πρέπει να διατηρηθεί» σημείωσε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Τα ενεργά κρούσματα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας ανέρχονται σε 583.

Όπως είπε ο Δήμαρχος υπάρχει σχετική αποφόρτωση στα νοσοκομεία της πόλης με τις νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό να ανέρχονται σε 26 για τις ΜΕΛ και 13 για τις ΜΕΘ και για το Χατζηκώστα στις 17 για τις ΜΕΛ και τέσσερις στις ΜΕΘ.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού Δημαρχείου.

Ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων του Δήμου και τους συνεργάτες του που δούλεψαν για την ολοκλήρωση του φακέλου του συγκεκριμένου έργου.

Ο Δήμαρχος μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη έλαβε την διαβεβαίωση ότι τον Μάρτιο θα γίνει η προκήρυξη για τον πολεοδομικό και χωροταξικό μελετητικό σχεδιασμό και ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι στους πρώτους που θα περιληφθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου