Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Αναβολή εορταστικών εκδηλώσεων και διπλές μάσκες παντού εισηγήθηκαν οι ειδικοί


 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής των Ειδικών που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση της πανδημίας στη χώρα και την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Υπό τον φόβο της ραγδαίας διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, οι ειδικοί πρότειναν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε «δύο δόσεις». Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να ματαιωθούν όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, χρήση διπλής μάσκας σε ΜΜΕ και σούπερ μάρκετ αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.



Αναλυτικά τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα:
Ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΕ ή διπλή μάσκα
Όσοι ταξιδιώτες επισκέπτονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
Χωρίς κόσμο οι αγώνες στα γήπεδα

Μάλιστα οι ειδικοί έκαναν πρόταση για νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου και μετά:
Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους
Επέκταση τηλεργασίας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι θα ανακοινωθούν νέα μέτρα μετά τις γιορτές, γιατί η βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να μην υιοθετηθούν νωρίτερα: «Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου