Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Πυρά από Λινού: «Ακραίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόστιμο! Mένει να τους εμβολιάζουν με τη βία»



Κύμα οργισμένων αντιδράσεων έχει προκαλέσει το αντισυνταγματικό μέτρο που επέβαλλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τιμωρώντας με πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα, τους πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μιλώντας για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, σχολιάζει ότι το τιμωρητικό μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εγείρει θέματα αναποτελεσματικότητας αλλά και άνισης αντιμετώπισης των πολιτών.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, είναι διαφορετικό να επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ σε έναν μεγαλοσυνταξιούχο με πάνω από 4.000 ευρώ σύνταξη και άλλο να επιβάλλεται το ίδιο ποσό σε έναν αγρότη με 400 ευρώ σύνταξη, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει τα βασικά αγαθά. Την ίδια ώρα, στο θέμα της αποτελεσματικότητας, η καθηγήτρια σχολιάσει ότι πρέπει να μελετηθεί, όπως και η επίδραση στην κοινωνική συνοχή.

Η κα. Λινού έθεσε το εξής ερώτημα: «Πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους 20άρηδες ή τα παιδιά. Γιατί ο στόχος είναι να μην έχουμε πολλούς νοσούντες. Ναι, υποφέρουν και κινδυνεύουν πιο πολύ οι ηλικιωμένοι, αλλά πρέπει να τους αφαιρέσουν και το βασικό εισόδημα με το οποίο διατηρούνται στη ζωή επειδή ήρθε το εγγόνι τους, από τα σχολεία όπου έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το μέτρο είναι ακραίο:

«Άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο να επιβάλλεις τιμωρίες, άλλο να παρεμβαίνεις ουσιαστικά στο σώμα του ανθρώπου. Είμαστε λίγο πριν να κάνουμε επιθετική παρέμβαση και θέλει μελέτη πριν το ξεκινήσουμε. Τώρα πήγαμε ένα βήμα παραπάνω, πληρώνεις… είναι ακραίο, το μόνο επόμενο που μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο διά της βίας και να τον εμβολιάζουμε» σημείωσε η καθηγήτρια και εξήγησε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα:

«Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και άλλου είδους καμπάνιες … πρέπει να δοκιμάσουμε και άλλα πράγματα», είπε η κα Λινού, δίνοντας παραδείγματα από τις καμπάνιες για τον εμβολιασμό που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis: «Είδαμε ότι για τους ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με την θρησκεία και είναι άνω των 55, δεν μπορέσαμε να επέμβουμε, να αλλάξουμε την συμπεριφορά τους… θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε με διαφορετικά μηνύματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιπαλέψεις τα fake news» τόνισε η καθηγήτρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου