Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μαρία Κεφάλα : Πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις στην πόλη των Ιωαννίνων.





Η πρωτοβουλία της βουλευτή Μαρίας Κεφάλα και η συνεργασία πολλών φορέων φέρνει τις πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις στην πόλη των Ιωαννίνων.



Το αίτημα είχε τεθεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού και του Ειδικού Σχολείου που βρίσκονται στο Κάστρο.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεωρώντας ότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα ανέλαβε να προχωρήσει στις απαραίτητες συνέργειες και έτσι σήμερα ανακοινώθηκε η δημιουργία των δύο πρώτων τρισδιάστατων διαβάσεων στην πόλη.

Η πρώτη θα γίνει στον παραλίμνιο (Διονυσίου Φιλοσόφου- είσοδος Κάστρου) και η δεύτερη στην Βελισσαρίου έξω από το Πολυκλαδικό Λύκειο όπου στεγάζεται τάξη ειδικού σχολείου.

Όπως τόνισε η κ. Κεφάλα οι πρώτες διαβάσεις θα γίνουν έξω από ειδικά σχολεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο χρωματισμός των διαβάσεων θα γίνει από σπουδαστές και καθηγητές του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων ενώ τα χρώματα είναι χορηγία του Γιώργου Χρηστοβασίλη, προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις του σημείωσε ότι το επίπεδο του πολιτισμού μας είναι συνυφασμένο με την συμπεριφορά μας προς τους έχοντες ανάγκες.

Για καλύτερα αποτελέσματα απαιτούνται συνέργειες όπως στην προκειμένη περίπτωση. Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πιλοτική εφαρμογή των συγκεκριμένων διαβάσεων θα βοηθήσει τους μαθητές των ειδικών σχολείων.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης σημείωσε ότι στην φάση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος έχουν επιλεγεί δύο δρόμοι χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό έγινε ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαμόρφωση ανάλογων διαβάσεων σε περισσότερα σχολεία.

Το δημόσιο ΙΕΚ με τους σπουδαστές και τους καθηγητές θα αναλάβουν να διαμορφώσουν τις τρισδιάστατες διαβάσεις. Πρόκειται για μία ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ΙΕΚ, όπως είπε ο διευθυντής του Μιχάλης Αλεξίου, καθώς οι διαβάσεις πέρα από οδική παρέμβαση αποτελούν και καλλιτεχνική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου