Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019



Η σημερινή Δημοτική Αρχή από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ήρθε αντιμέτωπη με τα προβλήματα στέγασης του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.



Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα σχολείο αυξημένων απαιτήσεων, ξεκινήσαμε άμεσα τον διάλογο και την διαδικασία διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων για την στέγασή του.

Αφορμή για την διαδικασία αυτή είναι το πόρισμα της Επιτροπής Καταλληλότητας η οποία διαπιστώνει «αδυναμία άδειας καταλληλότητας αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες».

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο ή επικίνδυνο. Η έκδοση ωστόσο της άδειας είναι απαραίτητη και προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.

Ο Δήμος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και έλαβε την απάντηση ότι αδυνατεί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Έτσι ξεκίνησε την διαδικασία ανεύρεσης λύσης με προοπτική αυτή να συμφωνηθεί και να μπει σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος 2020). Ουδέποτε τέθηκε θέμα αλλαγής στέγης εν μέσω της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό και με ενημέρωση της Διεύθυνσης του σχολείου για όλες τις ενέργειες του Δήμου έγινε αυτοψία στις εγκαταστάσεις της Περιβλέπτου.

Ενώ λοιπόν η διαδικασία αυτή ήταν σε εξέλιξη, η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο με την οποία του καταλογίζει αβάσιμα προθέσεις και σκοπιμότητες αποκρύπτοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για λύση όπως αποτυπώθηκε μέχρι σήμερα.

Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι υποκινούν και τους μαθητές αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα ή παραποιώντας μέρος αυτών σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα ζητούν επίμονα την ανεύρεση κτιρίου εντός της πόλης, κάτι που δεν είναι εφικτό.

Ζητούν επίσης την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, διαδικασία που είναι εξαιρετικά χρονοβόρα όταν η επίλυση των προβλημάτων πρέπει να είναι άμεση.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν έχει εκδηλώσει καμία πρόθεση μεταφοράς άλλης σχολικής δομής στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου εκτιμούν ότι η Περίβλεπτος είναι πολύ μακριά από την πόλη, επιχείρημα που επαναλαμβάνουν και οι μαθητές.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί θέτουν ζητήματα ασφάλειας, απώλειας χρόνου κι άλλα.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δείχνοντας έμπρακτα ότι το μόνο που επιθυμεί είναι η λύση των προβλημάτων του Μουσικού, τα οποία έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια οι καθηγητές του και οι μαθητές, θα περιμένει την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση από τους ίδιους ενώ παράλληλα απευθύνεται στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζητώντας την δική της πρόταση τόσο για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου όσο και την αξιοποίηση σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη και παραμένουν κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου