Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους – Νέα σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.



Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών «βλέπει» ως μόνη διέξοδο από την πανδημία Covid-19 η Άνγκελα Μέρκελ, τον οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε ως «πράξη αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, σε σημερινές δηλώσεις της η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως πρώτα θα πρέπει να περάσει με νόμο από την ομοσπονδιακή Βουλή. Η κεντρική κυβέρνηση και τα κρατίδια ζητούν από αρμόδια αρχή ηθικής να ετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή να ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο του 2022.

BREAKING: Germany's leaders are backing a vaccine mandate for all, and tough restrictions for unvaccinated people. https://t.co/YU3XwKzNgE

— AP Europe (@AP_Europe) December 2, 2021


Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στη Γερμανία όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά στις κόκκινες περιοχές ενώ οι εκδηλώσεις θα γίνονται ως εξής. Στους εσωτερικούς χώρους έως 50 άτομα και στους εξωτερικούς έως 200.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πολύ δύσκολη καθώς είναι χιλιάδες τα κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει το 68,7%, πολύ λιγότερο από το 75% που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου