Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Νέες ψηφιακές ταυτότητες: έλεγχος μέχρι και στα παιδιά!




Τις νέες ψηφιακές ταυτότητες ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, για το νέο έτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί νέο “ψηφιακό wallet”, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης των πολιτών… μέχρι και βιβλιάριο υγείας για τα παιδιά!

Ο έλεγχος πλέον εντείνεται και αυτοματοποιείται σε ακραία σημεία για τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται “εθελοντικά” να δηλώσουν αίτηση για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα!
Οι δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι: «Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί».
Τομέας Ταυτοποίησης:

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, ξεκινάει η χορήγηση 656.000 ψηφιακών υπογραφών τον Ιανουάριο του 2022, οι οποίες θα δοθούν σε επαγγελματίες, δημοσίους υπαλλήλους, λογιστές, δικηγόρους και σε όσους πολίτες το ζητήσουν. Επίσης, τόνισε ότι όσο αφορά στον τομέα της ταυτοποίησης θα δημιουργηθεί μια στρατηγική ψηφιοποίησης της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Το οποίο συνεπάγεται με υπηρεσίες αυξημένης ασφάλειας, για οποιαδήποτε συσκευή απαιτείται να διεξαχθεί έλεγχος.

«Ξεκινήσαμε το Μάρτιο του 2020 με την ψηφιοποίηση της εξουσιοδότησης και της υπεύθυνης δήλωσης, ίσως δυο πιο συχνές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, που είχαν τη διάσταση του γνησίου της υπογραφής στον πυρήνα τους. Συνεχίσαμε πριν από λίγες εβδομάδες με το γνήσιο της υπογραφής σε οποιοδήποτε έγγραφο, καθώς και στα ιδιωτικά συμφωνητικά. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές γίνεται με πρόσθετες μέριμνες ασφαλείας», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης



Πηγή: Gobeawesome

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου