Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Τι απαντά το Υπουργείο στους δέκα χιλιάδες Γιαννιώτες;



Την αντίδραση και του Δήμου Ιωαννιτών, προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε τριάντα δήμους της χώρας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν ένας απ΄αυτούς που είχε περιληφθεί στην πρώτη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του γνωστού μέχρι σήμερα Εγγυημένου ΚοινωνικούΕισοδήματος. Προοπτική ήταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους από την 1η Απριλίου.

Αντ' αυτού, αλλάζει ελαφρώς ονομασία και περνά και πάλι σε φάση πιλοτκής εφαρμογής!!!
"Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιά ήταν η αναγκαιότητα μιας δεύτερης πιλοτικής εφαρμογής του ίδιου προγράμματος, όταν το Υπουργείο έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία συμπεράσματα", σημειώνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και τονίζεται ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους.
Και στην ανακοίνση υπογραμμίζεται:
Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε με αριθμούς, κριτήρια, ποσοστά και αλγόριθμους τη δυστυχία που βιώνουν οι άνθρωποι σε όποιο Δήμο κι αν ανήκουν.
Δυστυχώς η κρίση που βιώνει η χώρα, οδηγεί σε δραματικά ποσοστά ακραίας φτώχειας την κοινωνία και δεν δικαιολογείται ούτε και η παραμικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του οποιουδήποτε προγράμματος μπορεί να προσφέρει μια ανακούφιση στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.
Περίπου 10.000 συμπολίτες μας ήταν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος στο Δήμο Ιωαννιτών, στην πρώτη πιλοτική υλοποίηση του προγράμματος που αναγνωρίστηκε ως υποδειγματική στην αξιολόγηση που έγινε.
Σε αυτούς τους 10.000 συμπολίτες μας θα πρέπει να απαντήσει σαφώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, γιατί δεν προχωράει στην καθολική εφαρμογή ενός προγράμματος που άλλαξε μόνο στο όνομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου