Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Σεμινάριο Βασιλοτροφίας - Βασιλικού Πολτού - Ιωάννινα




Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσης για την πλήρη διαδικασία της Βασιλοτροφίας και της παραγωγής Βασιλικού Πολτού.

Τα μαθήματα είναι επαγγελματικού επιπέδου και καλύπτουν όλο το φάσμα των ορθών πρακτικών
παραγωγής βασιλισσών και βασιλικού πολτού.

 Το σεμινάριο Απευθύνεται

Σε αρχάριους και έμπειρους μελισσοκόμους που θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Βασιλοτροφία και της παραγωγή Βασιλικού Πολτού.

Διάρκεια Σεμιναρίου

Το σεμινάριο διαρκεί 5 ώρες

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει την ύπαρξη βασικών γνώσεων και αρχών της μελισσοκομίας.

 

Συνοπτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου
Κλασική Μέθοδος Βασιλοτροφίας:
Δημιουργία μελισσιών έναρξης και αποπεράτωσης
Εμβολιασμός Βασιλοκελιών
Δημιουργία κυψελιδίων σύζευξης (παραφυάδων)
Παραγωγή και συλλογή Βασιλικού Πολτού
Πρακτική και διαδικασία παραγωγής Βασιλισσών

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα

Το Σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό και θα διεξαχθεί στο χώρο των μελισσοκομικών εγκαταστάσεων.

Η παράδοση των μαθημάτων πραγματοποιείται με σύγχρονα Οπτικοακουστικά Μέσα και εστιάζει στα πρακτικά θέματα του αντικειμένου.

Σχόλια - Παρατηρήσεις

Το σεμινάριο στηρίζεται σε ενεργητικές εκπαιδευτικές τεχνικές.

Εισηγητής

Σανοζίδης Μωυσής, πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπονίας με Μεταπτυχιακό στη διασφάλιση ποιότητας και με δεκαπενταετή εμπειρία στο τομέα της Μελισσοκομίας και στην παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών που προέρχονται από την μέλισσα.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 1 ημέρα και είναι προγραμματισμένο για την:

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου