Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Προβληματισμός και αμηχανία στα ελληνικά κόμματα από το Brexit.




Σοβαρό προβληματισμό έχει προκαλέσει στα ελληνικά κόμματα η άνοδος των λαϊκίστικων – εθνικιστικών φωνών εντός της Ευρώπης, αφού από την έκβαση του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία διαπιστώθηκε ότι έχουν σοβαρή απήχηση σε πλατιές λαϊκές μάζες.

Τα κόμματα που εμμένουν στον ευρωπαϊκό δρόμο διαβλέπουν ότιτο ευρωπαϊκό όραμα, το οποίο τίναξε στον αέρα η γερμανική πολιτική της λιτότητας όχι μόνο εξασθενεί, αλλά κινδυνεύει σε γοργό
θάνατο. Οι Βρετανοί κόντρα στην πλειοψηφία των κομματικών ηγεσιών της χώρας, του κεφαλαίου και διανοουμένων και ακτιβιστών που συνασπίστηκαν υπέρ του «Ναι» απέδειξαν ότι οι κοινωνικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μακριά από τις προθέσεις, τις διαθέσεις και τις εκτιμήσεις των πολιτικών ηγεσιών.

Η πίεση που δέχεται η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, από την άκρα δεξιά και την κομουνιστική αριστερά είναι τόσο ισχυρή που κανείς δεν μπορεί να διαβλέψει το μέγεθος των αποσχιστικών τάσεων και της υπονόμευσης του εγχειρήματος. Και όχι άδικα, αφού οι Βρυξέλλες αλλά και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης κινήθηκε με πολιτική ιδιοτέλεια, καλύπτοντας μικροκομματικά συμφέροντα ερήμην των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου