Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Για τα "γενέθλια" των "Capital Controls" μίλησε ο Ι. Μήτσης




Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Β. Μήτσης με αφορμή την «ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ» από την υποβολή των «Capital Controls» στην ελληνική αγορά, στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς, σήμερα κλείνουμε ακριβώς ένα χρόνο με “Capital Controls” που σημαίνει ένα ακόμη βάρος, άλλη μια θηλιά στο λαιμό της επιχειρηματικότητας, της πολυπόθητης ανάπτυξης, της
ελληνικής, κοινωνίας και της ελληνικής οικονομία γενικότερα.

Η οποιασδήποτε χαλάρωση που επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα δεν λύνει το πρόβλημα της αγοράς – της οικονομίας και πρέπει άμεσα να καταργηθούν αν θέλουμε να ξεκινήσει η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η μείωση της ανεργίας.

Δυστυχώς, λανθασμένες και κακές οικονομικές πολιτικές, έφεραν τα “Capital Controls” και βύθισαν ακόμη περισσότερο την αιμορραγούσα οικονομία σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Η συνέχεια είναι γνωστή: αύξηση λουκέτων σε 25.990 επιχειρήσεις και ειδικά για το 2016 15.409, συνεχή μείωση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, αποεπένδυση, χρηματοδότηση ανύπαρκη από τις ελληνικές τράπεζες, πτώση των εξαγωγών, μείωση της κατανάλωσης, ύφεση της οικονομίας με συνεχή αύξηση της ανεργίας έφερε αυτή η μαύρη επέτειο, που αν συνεχιστεί θα είναι η καταστροφή για την ελληνική οικονομία.

Μοναδικό ίσως θετικό σημείο η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών πληρωμών επιβεβαιώντας για μια ακόμη φορά ότι ο Έλληνας διψά για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα του το στέρησαν παρόλο που το εξαγγέλλουν συνέχεια, χωρίς περιορισμούς στη διακίνηση χρημάτων.

Ανάπτυξη με “Capital Controls” δεν πρόκειται να έρθει στην χώρα μας ούτε νέο χρήμα στις ελληνικές τράπεζες όπου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί σε 121,05 δις ευρώ. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια ελεύθερη Ευρωπαϊκή οικονομία και στην χώρα μας να έχουμε “Capital Controls” περιμένοντας επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα, ότι η σημερινή κυβέρνηση έμαθε από τα λάθη της, θα δει επιτέλους με γυμνό μάτι τα προβλήματα της οικονομίας-της επιχειρηματικότητας –της ελληνικής κοινωνίας και θα προχωρήσει άμεσα σε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης φιλικό στο επιχειρείν και στην κοινωνία ώστε να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό-αναπτυξιακό-εργασιακό σύστημα, όπου θα μειωθεί το παραεμπόριο, η παραοικονομία, η γραφειοκρατία, η διαπλοκή, η δημόσια σπατάλη, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, χωρίς “Capital Controls” για μια σίγουρη Ανάπτυξη και Μείωση της ανεργίας.

Πιστεύω να μην υπάρξουν δεύτερα γενέθλια της «μαύρης επετείου 28/06/2015!!!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου