Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι μαθητές της Ηπείρου "προβάλλουν τον τόπο τους"!


Οι μαθητές της Ηπείρου "προβάλλουν τον τόπο τους"!
Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου


Με το μήνυμα, ότι ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνουν θεσμός και πως τα Γιάννενα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν πανελλαδικά σε αυτόν, έγινε σήμερα το πρωί,

στο ξενοδοχείο Du Lac η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Προβάλλω τον τόπο μου», που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Το «παρών» έδωσαν μαθητές και εκπρόσωποι καθηγητές των 5 σχολείων που βραβεύτηκαν, δηλαδή του Γενικού Λυκείου Φιλιατών (1ο βραβείο), του 5ου Λυκείου Ιωαννίνων (2ο), του Λυκείου της Ζωσιμαίας 3ο) και των Λυκείων Ζίτσας και Κόνιτσας (έπαινος).

Συνεργασία και συμμετοχή
«Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να γίνει θεσμός και μάλιστα Πανελλαδικός. Η ιδέα υλοποιείται μετά από ένα χρόνο δουλειάς, ενώ χρειάζεται να συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και οι Δήμοι. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στάθηκε στη σημασία της προβολής του τόπου που μένει κάποιος. «Για να το κάνουμε αυτό σωστά απαιτείται συνεργασία και συμμετοχή. Συγχαρητήρια σε όλους. Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετέχει στην προσπάθεια ενίσχυσης αυτού του θεσμού» είπε.
«Παρών» και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο οποίος εκτίμησε ότι τέτοιες ενέργειες φέρνουν κοντά τη θεωρία με την πράξη, ενώ ο Ανδρέας Δήμος, Αναπληρωτής Διευθυντής Περιφ. Εκπαίδευσης Ηπείρου, επεσήμανε πως «η ανταπόκριση των φορέων μας κάνει να νιώθουμε αισιόδοξοι για τις δυνατότητες του τόπου μας. Όλοι συμφωνούμε, ότι η επένδυση στην παιδεία θα μας βγάλει από την κρίση». Τέλος, ο εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Γιώργος Τάσσος ευχήθηκε τέτοιες ενέργειες να γίνουν θεσμός και, εάν είναι δυνατόν να λάβουν Πανελλαδικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα…
Τα παιδιά που συμμετείχαν αξιοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω αυτών προέβαλαν την περιοχή τους, όπως εξήγησε η υπεύθυνη καθηγήτρια από το Λύκειο Φιλιατών. Έτσι, επισκέπτες από όλο τον κόσμο (μέχρι και από την Ασία!), που μπήκαν στην αντίστοιχη σελίδα γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές των Ιωαννίνων, τη φύση της Κόνιτσας, την γαστρονομία των Φιλιατών, της Ζίτσας κ.α. περιοχών.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου