Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΥΑΙ – Σταθερή η βούληση για τη μονάδα λυματολάσπης


ΔΕΥΑΙ – Σταθερή η βούληση για τη μονάδα λυματολάσπης
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Την βούληση της ΔΕΥΑΙ να προχωρήσει στη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης ανεξάρτητα από την ιδιωτική μονάδα που πρόκειται να κατασκευαστεί, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ

Μάκης Χρυσοστόμου. Μιλώντας στην εκπομπή ΒΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και στον Κώστα Κυρίτση, είπε πως στόχος της ΔΕΥΑΙ είναι να επεξεργαστεί τη λυματολάσπη από τον βιολογικό καθαρισμό της επιχείρησης και ο ιδιώτης μπορεί προσβλέπει στην επεξεργασία ποσοτήτων από αλλού. Όπως έκανε γνωστό, η καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδίου δεν αφορά τη ΔΕΥΑΙ, αλλά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς όλες οι ανάλογες μονάδες ανά την Ελλάδα βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Μάλιστα, για το θέμα υπήρξε και επαφή με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα.
Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά της λυματολάσπης σήμερα και τις κατά καιρούς φήμες για εναπόθεση της σε μη ελεγχόμενα σημεία, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως από την πλευρά της ΔΕΥΑΙ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα από τη στιγμή που η παραλαβή γίνεται σύμφωνα με τη σύμβαση και ο ιδιώτης προσκομίζει πιστοποιητικά ότι την εναποθέτει σε αδειοδοτημένους χώρους. «Δε μας ενδιαφέρει που πάει. Ας την πετάξει όπου θέλει. Ας την πάει και στη σελήνη. Σαν ΔΕΥΑΙ μας ενδιαφέρει να την παραλάβει. Αν την πετάει στο λεκανοπέδιο, να το συζητήσουμε ως Δήμος», σημείωσε.
Με τα λεφτά της εγγυητικής θα κλείσουν οι λακκούβες
Εργολαβίες για την επούλωση του οδοστρώματος στα τμήματα που σκάφτηκαν για την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης και του αποχετευτικού, σχεδιάζει η ΔΕΥΑΙ. Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρός της Μάκης Χρυσοστόμου, το κόστος θα καλυφθεί από τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής που δε θα επιστραφεί στον εργολάβο, ο οποίος έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου