Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Άμεση ένταξη του άξονα Γιάννενα-Καλπάκι-Κακαβιά στο ΠΔΕ»


«Άμεση ένταξη του άξονα Γιάννενα-Καλπάκι-Κακαβιά στο ΠΔΕ»


Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Η άμεση ένταξη του άξονα Γιάννενα-Καλπάκι-Κακαβιά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ώστε να είναι εύκολη η δημοπράτησή του- και στη συνέχεια στο νέο ΕΣΠΑ είναι απολύτως αναγκαία, σύμφωνα με τον βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη.
Όπως ανέφερε σήμερα, με αφορμή την αντίστοιχη ένταξη στο ΠΔΕ του δρόμου Πάτρα-Πύργος (αποτελεί συνέχεια της Ολυμπίας Οδού και είχε αποκοπεί από την υπόλοιπη σύμβαση παραχώρησης του έργου), η λύση αυτή είναι ενδεδειγμένη και για το κομμάτι μέχρι την

Κακαβιά που θα αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας Οδού.
«Πιστεύω πολύ στο έργο αυτό, καθώς είναι διακρατικός ο χαρακτήρας του. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ώριμο ως έργο και ο προϋπολογισμός του είναι κατά πολύ μικρότερος από το αντίστοιχο έργο στον Πύργο (σ.σ. 230 εκ. ευρώ έναντι 500 εκ. ευρώ)» είπε.

Προχωρά ο άξονας Καλπάκι-Κόνιτσα
Στο μεταξύ, σε ό, τι αφορά το δρόμο Καλπάκι-Κόνιτσα, ο κ. Καλογιάννης σε συνάντησή του με Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παρακαλάμου Κ. Κόντο τους ενημέρωσε πως ήδη οι μελετητές έχουν ολοκληρώσει την προκαταρκτική μελέτη οδοποιίας και, σε συνεργασία που είχε με το Υπ. Υποδομών, προγραμματίζεται να γίνει συνάντηση με τους μελετητές, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου εντός του τρέχοντος μηνός.

http://vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου