Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για υλοτομίες ατομικής χρήσης


Απλοποιούνται οι διαδικασίες για υλοτομίες ατομικής χρήσης


• Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τους κατοίκους των ορεινών χωριών για την κάλυψη των ατομικών αναγκών τους σε καυσόξυλα, καθώς απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες και επιπλέον δεν θα επιβαρύνονται με καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ. Παράλληλα η υλοτομία για αυτές τις περιπτώσεις θα γίνονται με αυτεπιστασία από τους Δήμους.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, με έγγραφο που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, δίνονται οδηγίες προς τις Δ/σεις Δασών και τα Δασαρχεία Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τις οποίες:
• για τις υλοτομίες συστάδων που προβλέπονται από ισχύουσες διαχειριστικές μελέτες μη δημοσίων δασών, για την κάλυψη των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων, θα γίνεται πρωτόκολλο εγκατάστασης στο Δήμο.
• Μετά την υλοτομία και τη σύνταξη του τελικού πρωτοκόλλου εξελέγξεως και προκειμένου να παραδοθούν τα προβλεπόμενα δασονομικά έγγραφα, θα δίνεται υπηρεσιακό σημείωμα προς το ΙΚΑ με τα ποσά των προϊόντων που προέκυψαν στον κάθε Δήμο.
• Στη συνέχεια, οι Δήμοι θα προσκομίζουν στο ΙΚΑ τις καταστάσεις με τα ονοματεπώνυμα των κατοίκων που υλοτόμησαν τα καυσόξυλα και είναι και δικαιούχοι αυτών με τις βεβαιώσεις τους, προκειμένου να απαλλάσσονται από την καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών.

Ο Δασικός φόρος
Με δεύτερη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματέας κ. Ευταξά ανακοίνωσε ότι καταργείται ο Δασικός φόρος, για τον οποίο είχαν εκφράσει έντονες διαμαρτυρίες οι Δασικοί Συνεταιρισμοί για τους οποίους ανέκυπτε θέμα επιβίωσης. Η κ. Ευταξά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση επίλυση του ζητήματος αυτού, που έχει θετικές επιπτώσεις στην επιβίωση του κλάδου στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. «Συνεννοηθήκαμε με το Υπουργείο, συνεργαστήκαμε, οι Υπηρεσίες μας είχαν άμεση ανάδραση και δόθηκε λύση» δήλωσε.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου