Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ: Διατρανώνουν τα προβλήματα της Εκπ/σης Δάσκαλοι και Καθηγητές


ΗΠΕΙΡΟΣ: Διατρανώνουν τα προβλήματα της Εκπ/σης Δάσκαλοι και Καθηγητές
Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια Εκπαίδευση βγάζουν καθηγητές και δάσκαλοι της Ηπείρου, οι οποίοι καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήριο αύριο το απόγευμα στις 6, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.

Όπως εξήγησε σήμερα η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Αλέκα Μαντζούτσου (ένθετη φωτό αριστερά), τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι πολλά και σημαντικά, «αρκεί να σκεφθεί κανείς, ότι δυο μήνες μετά την έναρξη της

χρονιάς στο νέο λύκειο δεν έχουν πάρει βιβλία, ενώ στα ΕΠΑΛ λείπουν καθηγητές».

Παράλληλα, σημείωσε πως τα παιδιά βιώνουν μια ανασφάλεια, καθώς έχουν επιλέξει σχεδόν… τυχαία την κατεύθυνση, χωρίς να γνωρίζουν σε τι σχολές θα τους οδηγήσει η επιλογή τους. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα σε μαθητές και γονείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Πρόεδρος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος (ένθετη φωτό δεξιά), ο οποίος επεσήμανε τα πολλά προβλήματα, όπως τα κενά και τα περιορισμένα οικονομικά για την εκπαίδευση, τα οποία έχουν οδηγήσει στο «κόκκινο» την δημόσια παιδεία.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου