Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ»… Εντυπωσιακή η παρέλαση των μαθητών

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ»… Εντυπωσιακή η παρέλαση των μαθητών
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάτω από ένα λαμπρό ήλιο, ολοκληρώθηκαν στα Γιάννινα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου κι ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι μαθητές των σχολείων.

Δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια έδωσαν δυναμικό παρόν.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέλαση Κυπρίων φοιτητών. Ορισμένοι με παραδοσιακές στολές, φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελευθερίας της Μεγαλονήσου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας. Στις δηλώσεις του ο Υπουργός σημείωσε ότι στα μάτια της νεολαίας βρίσκεται η περηφάνια της Ελλάδας. Τόνισε ότι το μήνυμα του 1940 είναι πάντα επίκαιρο και συμπλήρωσε πως σήμερα η Ελλάδα, χρειάζεται ομόνοια και ομοψυχία για να ολοκληρώσει με επιτυχία τον δύσκολο δρόμο εξόδου από την κρίση.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στο μήνυμα της επετείου που είναι πάντα επίκαιρο. Ειδική αναφορά έκανε στο πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε το πρωί. Προέρχονταν από έναν κάτοικο της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος με περηφάνια του είπε ότι σήμερα κυματίζει στο μπαλκόνι του η ελληνική σημαία και στα Γιάννινα χτυπά η καρδιά ολόκληρου του ελληνισμού.

Δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας επικεντρώνοντας στο γεγονός ότι «είχαμε μια μεγάλη παρέλαση η οποία δεν ήταν σιδερόφρακτη», κι αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τον τόπο.

























































EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου