Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: Εκλογές υπό τη σκιά του ενιαίου μισθολογίου


ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: Εκλογές υπό τη σκιά του ενιαίου μισθολογίου

Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Με τη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης, αλλά και το νέο μέτρο του ενιαίου μισθολογίου να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των δημοσίων υπαλλήλων,

διεξάγονται σήμερα οι εκλογές στην ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. Το πρωί πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μελών, ενώ οι εκλογές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7.

Στη δυσχερή κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα αναφέρθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αλλάξουν τακτική οι συνδικαλιστές καθώς «οι συνθήκες αντιπαράθεσης με την εφαρμοζόμενη πολιτική απαιτούν σύγκρουση και εγρήγορση για τα συνδικάτα», ενώ εκτίμησε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνιο.

Τέλος, σε ό, τι αφορά το νέο μέτρο που «καίει» του υπαλλήλους του δημοσίου τομέα (εκτός από αυτό της αξιολόγησης), το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε πως στόχος είναι να προσαρμοστούν οι μισθοί του δημοσίου σε αυτούς του ιδιωτικού, ωστόσο ο απώτερος σκοπός είναι «να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά να χαθούν ακόμη περισσότερα εργασιακά δικαιώματα».

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου