Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Πόλεμο» στο Στρατηγό Δ. Τσακνάκη, γιατί ενοχλεί κατεστημένα!..


«Πόλεμο» στο Στρατηγό Δ. Τσακνάκη, γιατί ενοχλεί κατεστημένα!..




• Είναι γεγονός ότι ο Αντιστράτηγος Δημ. Τσακνάκης, από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΕΛΑΣ, έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο το οποίο συνοψίζεται στην αναδιοργάνωση της δομής των υπηρεσιών της Αστυνομίας, που οδήγησε στην αποτελεσματικότερη δράση της και σε εντυπωσιακές επιτυχίες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αυτό εξ άλλου καταγράφεται και στατιστικά από τη μείωση της εγκληματικότητας, στην καλύτερη αστυνόμευση της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων, που αντί να δυσφημούν- όπως κατά το παρελθόν συνέβαινε- τώρα διαφημίζουν στο εξωτερικό την Ελλάδα, ως έναν από τους πιο ασφαλείς

τουριστικούς προορισμούς.
Όμως η επιτυχία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, όταν θίγονται κατεστημένα ή παλιές νοοτροπίες έχει μερικές φορές και ακριβό τίμημα, για όσους σχεδιάζουν και μάχονται για αυτό. Αυτή ήταν η «κόκκινη γραμμή» που υπερέβη ο Αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης. Και το αποτέλεσμα το ζούμε το τελευταίο 24ωρο.
Κάποιοι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, που θα έπρεπε να έχουν στραμμένη την έγνοια τους στην ποιοτική αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών, αναζητούσαν «αδύνατο» σημείο του Αρχηγού για να τον πλήξουν. Και αυτό θεώρησαν ότι το βρήκαν στην τοποθέτηση του γιού του υπαστυνόμου, και εκ των πρώτων της τάξης του, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων!
***
Τον υιό Τσακνάκη οι Ηπειρώτες δεν τον γνωρίζουν. Αν όμως δεν ήταν μάχιμος και καλός αξιωματικός πιστεύουμε ότι πρώτος ο πατέρας του και αρχηγός της ΕΛΑΣ θα τον είχε «κόψει». Και αυτό γιατί κατά τη διετή σχεδόν θητεία του στα Γιάννενα, είχε δώσει επιτυχώς τα «διαπιστευτήριά του». Προτιμούσε να αδικήσει τον εαυτό του, παρά να δώσει δικαιώματα σχολίων και επικρίσεων.
Είναι γεγονός ότι ο στρατηγός Τσακνάκης στο λίγο χρόνο που βρίσκεται στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, είναι εκείνος που επιχειρεί να «ξεβολέψει» και να βγάλει κάποιους αστυνομικούς στα πεδία των «μαχών» από τη μόνιμη ασφάλεια της υπηρεσίας γραφείου. Και αυτό βέβαια του «στοιχίζει». Έχουν όμως γνώσιν οι «φύλακες»…


http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου