Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Άριστα εκπαιδευμένοι οι Αστυνομικοί της Ηπείρου


Άριστα εκπαιδευμένοι οι Αστυνομικοί της Ηπείρου


• Στους συναδέλφους τους που έπεσαν ή τραυματίστηκαν πάνω στο καθήκον αφιέρωσε τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τρομπούκης, δίνοντας τη διαβεβαίωση πως η Αστυνομία βρίσκεται απέναντι στο έγκλημα και κοντά στον πολίτη. Ανάλογη διαβεβαίωση παρείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων Κώστας Κίτσιος.
Χθες το πρωί τελέστη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου και παρουσία της βουλευτού Ιωαννίνων της Ν.Δ. Άννας Ασημακοπούλου, του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων. Με το πέρας της Δοξολογίας αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Τσακνάκη.
Ο Κ. Τρομπούκης
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνος Τρομπούκης, σε δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη μνεία στους συναδέλφους του που έπεσαν στο καθήκον, πληρώνοντας με τη ζωή τους τη διατήρηση της έννομης τάξης και τους οποίους χαρακτήρισε σύγχρονους μάρτυρες.
Ευτυχώς στην Ήπειρο τα περιστατικά δεν ήταν πολλά, αλλά ποιος δεν θυμάται την «μεταγωγή θανάτου», όπως και το «πυρ» που άνοιξε μέσα στα Δικαστήρια…
Ο κ. Τρομπούκης υποστήριξε ότι η εκπαίδευση των μάχιμων αστυνομικών της Ηπείρου είναι άριστη, για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο και κυρίως το εισαγόμενο έγκλημα, που απασχολεί εντόνως την περιοχή μας, λόγω γειτνίασης με την Αλβανία, από ένοπλες ομάδες οργανωμένων κακοποιών.
Τα περιστατικά που συγκλόνισαν…
7 Νοεμβρίου 1994: Ο 42χρονος εργολάβος δημοσίων έργων Κωνσταντίνος Μπίντος σκοτώνει μέσα στα δικαστήρια Ιωαννίνων τον εισαγγελέα Σπύρο Σπύρου και τον αστυνομικό Κώστα Ζαμπαλά και τραυματίζει άλλα τέσσερα άτομα. Το μακελειό αποδόθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη.
30 Δεκεμβρίου 2005: Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την απόδραση τριών κρατουμένων στη διάρκεια της μεταγωγής τους από τα Ιωάννινα στις φυλακές Βόλου και Λάρισας. Νεκροί o 47χρονος αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Βλαχοπάνος, πατέρας δυο παιδιών, συνοδηγός της κλούβας που μετέφερε τους κρατούμενους και ο Δημήτρης Κώτσης, 45 ετών, πατέρας ενός παιδιού, οδηγός. Οι αστυνομικοί θα παρέδιδαν στη Λάρισα τον 23χρονο Ρώσο κρατούμενο Μαξίμ Ζελίμ, από όπου θα τον παραλάμβανε κλούβα για να τον μεταφέρει στην Κομοτηνή και τους δύο 17χρονους Αλβανούς, οι οποίοι κρατούνταν για ναρκωτικά και μετάγονταν στις φυλακές Βόλου. Τα τραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά το χωριό Μαλακάσι, στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων.
Και αιμοδοσία
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου