Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι συνταγές ασθενών χάθηκαν στο δρόμο!


Οι συνταγές ασθενών χάθηκαν στο δρόμο!

Ακόμα και στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας στην περιοχή της Φιλιππιάδας εντοπίστηκαν από ντόπιους κατοίκους δεκάδες φάκελοι από φαρμακεία των Ιωαννίνων, οι οποίοι περιείχαν συνταγές ασθενών και είχαν ως προορισμό το Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών.
Με σχετική του επιστολή προς την εταιρεία ταχυμεταφορών που είχε αναλάβει τη μεταφορά των φακέλων, ο ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων γνωστοποιεί τη απώλειά τους και ταυτόχρονα θέτει προ των σοβαρών ευθυνών του κάθε υπεύθυνο για αυτό το συμβάν.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή «όλα τα μεταφερόμενα υλικά είναι αυστηρά εμπιστευτικού περιεχομένου και ο διακομιστής οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους».
Η επιστολή έχει ως εξής: «Στις 09-10-2014 παραλάβατε από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων 59 κιβώτια με λογαριασμούς φαρμακείων και ένα φάκελο με παραστατικά, σύμφωνα με το έγγραφο που υπόγραψε υπάλληλος της εταιρείας σας και τα 60 voucher που μας καταθέσατε.
Στις 10-10-2014 δύο φαρμακεία του Νομού Ιωαννίνων μας ενημέρωσαν ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής ότι ευρέθησαν φάκελοι (ένας από κάθε φαρμακείο) με συνταγές των φαρμακείων τους σε περιοχή της Φιλιππιάδας (Εθνική οδός Ιωαννίνων-Αθηνών) στο οδόστρωμα.
Από την υπ.αριθμ. 18/2014 σύμβαση που έχετε υπογράψει, όλα τα μεταφερόμενα υλικά είναι αυστηρά εμπιστευτικού περιεχομένου και ο διακομιστής οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση διερεύνηση της απώλειας των φακέλων από την εταιρεία σας και του ενδεχομένου να έχουν χαθεί και άλλοι φάκελοι που δεν γνωρίζουμε. Σας επισημαίνουμε τη σοβαρότητα του θέματος καθώς πρόκειται για συνταγές χιλιάδων ευρώ βάσει των οποίων πραγματοποιείται η εξόφληση των εμπλεκόμενων φαρμακοποιών.
Τέλος παρακαλούμε όπως περισυλλέξετε τους απολεσθέντες φακέλους και να τους παραδώσετε άμεσα στην υπηρεσία μας».

http://vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου