Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Στέγη αστέγων» το Ρολόι


«Στέγη αστέγων» το Ρολόι
Κεντρική εικόνα δύο άστεγα αδέλφια, που παραμένουν σε κατάσταση εξαθλίωσης

Σε χώρο φιλοξενίας αστέγων έχει μετατραπεί το ρολόι της πλατείας των Ιωαννίνων, με τους χιλιάδες διερχόμενους πολίτες να αντικρίζουν καθημερινά δύο αδέλφια -όχι άγνωστα στις Αρχές της πόλης- που έχουν βρει καταφύγιο στο οικοδόμημα - σύμβολο της πόλης.

Πρόκειται για τον Βαγγέλη και τον Αλέκο Τσολάκη, οι οποίοι δηλώνουν άστεγοι και σε αναζήτηση εργασίας, ωστόσο σύμφωνα με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει παρεμβάσεις για τα δύο αδέρφια, τα οποία δείχνουν απρόθυμα να αποδεχθούν τις προτεινόμενες λύσεις.

Ο ένας εκ των δύο αδερφών, ο Βαγγέλης, πατέρας και παππούς με έξι παιδιά και πέντε εγγόνια που ζουν στην Παραμυθιά, ζητά το «κάτι παραπάνω» από την Πολιτεία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα περιθώρια για επιπλέον λύσεις από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες μοιάζουν εξαιρετικά στενά, δεδομένου ότι τα δύο άστεγα αδέρφια με τη συμπεριφορά τους κατά το παρελθόν, δείχνουν μάλλον να μην επιθυμούν πραγματικά τη βοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως είπε ο Βαγγέλης, δεν τιμά κανέναν η εικόνα να βρίσκονται δύο, τρία ή και περισσότερα άτομα σε κοινόχρηστους χώρους, αναζητώντας στέγη κάτω από δένδρα, μέσα σε χαρτοκιβώτια, ή κάτω από το Ρολόι της πλατείας, όταν ο καιρός είναι βροχερός, έτσι.

Ο έτερος αδελφός, Αλέκος, αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις φυλακές Τρικάλων και οι παρεμβάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας έχουν γίνει για τη βοήθεια και αυτού, επίσης χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση.


http://www.proinanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου