Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Φίμωσαν και έδεσαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Πρωτόπαππα!


Φίμωσαν και έδεσαν ζευγάρι ηλικιωμένων στον Πρωτόπαππα!


• Εφιαλτικές ώρες έζησε χθες τα ξημερώματα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Πρωτόπαππα του Δήμου Ζίτσας, καθώς ήλθε αντιμέτωπο με τρεις αδίστακτους διαρρήκτες.

Οι τρεις κακοποιοί, κατά τις 2 το πρωί, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα. Από το θόρυβο ξύπνησε το ζευγάρι και η σύζυγος έσπευσε να δει τι συμβαίνει, ερχόμενη αντιμέτωπη με τους δράστες οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού, της ζήτησαν να τους δώσει όσα χρήματα είχε σπίτι.

Η ηλικιωμένη έβγαλε από συρτάρι 70 ευρώ, τα έδωσε αλλά οι τρεις κακοποιοί δεν σταμάτησαν εκεί. Φίμωσαν το ζευγάρι, το έδεσαν σε καρέκλες, κλείδωσαν το σπίτι και εξαφανίστηκαν!

Οι δύο ηλικιωμένοι έμειναν εκεί μέχρι χθες στις 10 το πρωί, όταν γείτονές τους, ανησυχώντας που δεν είχαν δώσει σημεία ζωής πήγαν στο σπίτι και τους είδαν δεμένους και φιμωμένους.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας που άρχισε τις έρευνες. Το περιστατικό προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής από τη θρασύτητα που διέκρινε τους τρεις δράστες, οι οποίοι από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι μάλλον είναι αλλοδαποί. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το ίδιο ζευγάρι ηλικιωμένων προ τριμήνου περίπου είχε πέσει πάλι θύμα ληστείας, με τους δράστες να είχαν πάρει τότε περί τις 5.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους ίδιους.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας

Τον προβληματισμό του για τη θρασύτατη ληστεία των ηλικιωμένων εξέφρασε χθες ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος ερωτηθείς από τον «Π.Λ.», τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας και η αύξηση των περιπολιών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους των χωριών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου